Începând de astăzi, „relația contractuală dintre SC FC Petrolul Ploiești și domnul Valeriu Răchită a luat sfârșit. Clubul nostru îi mulțumește pentru eforturile deosebite depuse, în ultimii ani, în sprijinul culorilor galben-albastre și îi urează mult succes în activitatea viitoare” – se scrie pe www.fcpetrolul.ro.

La rândul său, ex-managerul general a declarat: „Am decis să punem punct colaborării nostre. Mi-am îndeplinit obiectivele pe care le-am avut aici, iar acum am hotărât să plec pe alt drum. Le mulțumesc pentru sprijin tuturor celor cu care am colaborat la Petrolul, în această perioadă”. La plecare, Răchită a declarat pentru agenţia Mediafax că „nu aveam altă soluţie. În contextul noii situaţii de la nivel local şi al schimbărilor care au intervenit la club. M-am simţit dat la o parte. Nu am ajuns să cer clemenţa nimănui, asta fiind răsplata pentru ceea ce am făcut în ultimii trei ani. Oricum, plec cu fruntea sus şi cu satisfacţia că am reuşit într-un timp scurt să realizez la Petrolul obiectivele pe care mi le-am propus. Am pornit la drum cu un proiect la care mulţi nici nu cutezau să viseze şi sunt mulţumit că, după mandatul meu, am lăsat ceva în urmă”. Aceeaşi agenţie a făcut, acum, o precizare asupra poziţiei avute de către Răchită – mai exact că ar fi ocupat, după retragerea de pe bancă, funcţia de manager sportiv.

În privinţa planurilor sale de viitor, Răchită a declarat pentru www.gsp.ro: „Am câteva propuneri de a rămâne în fotbal, dar nu am luat nicio decizie, deocamdată, în acest sens”. Cu siguranţă însă că va reveni în fotbal, într-o zi.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline