Nu este deloc ușor ca, după 90 de minute regulamentare de joc, urmate de alte 30 de prelungiri și, respectiv, de executarea loviturilor de departajare, să intri pe teren din nou, după numai trei zile, sub presiunea unui succes obligatoriu! Asta este soarta Petrolului Ploiești, după ce a fost egala vreme două ceasuri a unei echipe de eșalon imediat superior, argeșeana CS Mioveni. Iar astăzi, vineri, 27 octombrie 2017, de la ora 18.45, trebuie să să joace, repet, numai la victorie, în disputa cu o altă trupă din Argeș, Atletic Bradu, combatantă în Seria a III-a a Ligii a III-a. Fără ambii fundași centrali, Prunescu și Frâncu (vezi știrea de pe site), Petrolul are, din fericire, posibilitatea de a-i înlocui la un nivel competitiv egal, cu Olaru și Antoche. De altfel, pentru a-și lua măsuri de precauție, echipa sa neavând voie să mai facă vreun pas greșit până la finele turului, așa cum remarca, recent, și golgheterul Arnăutu, tehnicianul principal al „lupilor” a reținut cu un jucător mai mult în cantonamentul de la un hotel din centrul Ploieștiului. Asta după ce a renunțat la Țicu, odată cu revenirea mai sus-amintitului Antoche. Astfel, cei 18 fotbaliști care vor fi trecuți în raportul de joc, astăzi, sunt portarii Bolboașă și Marinică și jucătorii de câmp Catană, Olaru, Antoche, Velisar, Chindriș, Claudiu Tudor, Puchea, Nini Popescu, Păun, Ciocâlteu, Saim Tudor, Nițescu, Lambru, Arnăutu, Stănescu și Vintilă.

Adversara de astăzi a „galben-albaștrilor” este o echipă tânără, care rezistă bine în deplasări, este deci greu de învins, are doar două eșecuri în nouă meciuri și a câștigat trei. Clasată pe locul 4, va fi, cum-necum, un obstacol destul de important în calea „lupilor” spre locul 1 al ierarhiei la zi, pe care l-ar ocupa în eventualitatea numai a unei victorii, indiferent de scor. Iar asta fiindcă, în derbiul Teleormanului, încheiat deja, a fost consemnat un rezultat de egalitate: AFCM Alexandria – Voința Turnu Măgurele 1-1! Adică, exact cât le trebuia petroliștilor pentru a sări peste Alexandria, având acum 22 de puncte, iar liderul – 23. Golurile din derbi au fost bifate de Liviu Floricel, pentru AFCM, în minutul 48, respectiv Alexandru Fotescu, 24 mai târziu.

Altfel, din nou arbitru din Sfântu Ghe0rghe mla Ploiești, de data aceasta chiar din eșalonul în care evoluează cele două combatante, el urmând a fi ajutat de doi concitadini, iar observatorul de arbitraj va fi ex-asistentul de prim eșalon, brașoveanul Lucian Măiereanu. În schimb, observatorul de joc vine tocmai din Drobeta-Turnu Severin și se numeș Vasile Blagoe!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook Atletic Bradu

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline