Elevii din Comarnic capata experiență internațională

Redactia -

Elevii din Comarnic capata experiență internațională

Noul proiect Comenius în parteneriat multilateral la care participă Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, ce are ca partenere şcoli şi grădiniţe din Belgia, Finlanda, Spania, Ungaria, Irlanda, Malta, Turcia şi Italia, a avut a primă acţiune în localitatea Dungarvan, comitatul Waterford, din sudul Irlandei în perioada 17 – 24 octombrie 2012. Gazdă primitoare a fost Scoala de băieţi St. Joseph. Maeve Saunderson, coordonatoarea pentru Irlanda şi întreg personalul şcolii, împreună cu directorul său, dl Maurice Kearney, au făcut o adevarată sărbătoare din vizita delegaţiilor şcolilor partenere în proiect.

Începând cu comitetul de întâmpinare, cei 18 băieţi ce purtau drapelul fiecărei ţări şi o placă pe care scria „Bine aţi venit!” în limba fiecărui partener, cu emoţionantele cuvinte rostite de directorul şcolii şi alte personalităţi cu rol deosebit în viaţa instituției, continuând cu poemul plin de sensibilitate compus pentru această ocazie unică din viaţa şcolii de un poet local şi nu în ultimul rând, cu imnul scris pentru proiectul nostru, toate momentele solemne de la începutul vizitei noastre în şcoală ne-au arătat cât de preţuit este acest proiect de către elevii şi personalul şcolii St. Joseph din Dungarvan.

La această întâlnire au fost prezenţi coordonatorii din fiecare şcoală parteneră în proiect, dar şi alte cadre didactice din fiecare şcoală. Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic a fost reprezentat de directorul său, profesor Angela Năsulea şi de profesoara de informatică Octavia Anghel.

Tot cu acest prilej, „Ursuleţul plimbăreţ”, mascota proiectului care a fost pregătită de partenerul irlandez, câte una pentru fiecare şcoală, a fost botezat Jan, în onoarea lui Jan Comenius. Jan va fi prezent la toate activităţile legate de proiect ce se vor desfăşura cu copiii.

Pentru a putea realiza activităţile numite „Country in the spotlight”/„Ţara în lumina reflectoarelor”, toate şcolile partenere au pregătit o cutie cu surprize, din nou, câte una pentru fiecare şcoală, care au fost schimbate între parteneri la această întâlnire. Cutiile surpriză conţin elemente care îi pot ajuta pe copii să cunoască ţările partenerilor lor. Pentru aceasta, profesorii vor prezenta fiecare ţară parteneră pe parcursul unei luni de zile folosind materialele din cutiile surpriză (imaginile, muzica, obiectele tradiţionale, etc.).

Realizarea site-ului proiectului va fi sarcina Clubul Copiilor “Martha Bibescu” din Comarnic şi va putea fi accesat la adresa: http://pleased2meetyou.languages.ro/

Materialele realizate de copii în cadrul proiectului vor fi publicate în format digital pe site-ul proiectului, dar şi pe platforma eTwinning.net.

Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Foto: arhivă