INFORMARE DE PRESA 

Referitor la explozia produsă în această seară în incinta Rafinăriei Petromidia, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor informează că unităţile teritoriale ale MMAP, respectiv APM Constanţa şi GNM – Comisariatul Judeţean Constanţa, s-au deplasat imediat la locul producerii exploziei, atât cu personal specializat cât şi cu autolaboratorul din dotarea APM Constanţa. Au fost prelevate probe pentru a determina gradul de afectare al factorilor de mediu realizându-se analize în mod special pentru indicatorul Compusi organici volatili (COV).

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța făcut determinări de compuși organici volatili totali. Concentrațiile măsurate au fost mai mari decât cele în situații normale, nefiind însă depășite limitele admise. Astfel, in urma determinărilor imediate, nu a fost constatat un risc pentru sănătatea populației din zonă. APM Constanţa va monitoriza în continuare calitatea aerului din apropierea deflagrației.

La această oră se continuă determinarile de compuşi organici de-a lungul limitei amplasamentului, în prezenţa reprezentanţilor GNM. Valorile detectate sunt în scădere şi nu mai este fum.

Administraţia Naţională de Meteorologie estimează că, în urmatoarele ore, circulaţia aerului va fi, în zona accidentului, predominant dinspre nord spre sud-vest, apoi, până mâine după-amiaza înspre sud-est, deasupra mării. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline