În urma ședinței de săptămâna aceasta a Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Prahova, cei doi jucători eliminați în minutul 65 al meciului dintre AFC Brebu și ACS Petrolul ’52 Ploiești, Bogdan Dumitru și, respectiv, Daniel Chiriță, care au primit direct câte un cartonaș roșu din partea arbitrului Alin Gheorghe, pentru o presupusă altercație (Foto, sub titlu; www.sportonlineph.ro), au fost suspendați, fiecare, pentru o partidă. Deși oficialii ploieșteni au prezentat o filmare din care – spun ei – se observă că fundașul central stânga al echipei lor nu ar fi avut vreo intenție să-l lovească pe atacantul gazdelor, CD a decis – verdict dat după 48 de ore de la data ședinței – ca ambii fotbaliști să fie opriți de la joc timp de o rundă. Astfel, Chiriță va lipsi de la derbiul petroliștilor, Petrolul ’52 – Petrolul Băicoi, programat sâmbătă, 1 aprilie 2017, pe arena Ilie Oană, cu începere de la ora 17.00.

textAltfel, având experiența meciurilor precedente de acasă, conducătorii găzarilor au hotărât să aloce doar două zile vânzării de bilete pentru cel dintre ploieșteni și băicoieni. S-a început astfel distribuirea tichetelor de astăzi, de la 10.00, umrând a se încheia la 17.30. Iar mâine se va face de la ora 10.00 până la primul fluier al derbiului, adică ora cinci după-amiaza. Cu alte prilejuri, vânzarea a început de lunea sau marțea, dar până vinerea se achiziționau doar maxim 100 de bilete, creându-se aglomerație îm ziua disputării jocurilor. În două situații, primul meci de acasă din acest sezon, cu AS Tufeni Băicoi, și la derbiul returului, contra formației CS Blejoi, a trebuit decalată ora de start cu 15, respectiv 10 minute, din cauza îmbulzelii de la casa de bilete. Cum vremea este frumoasă, de primăvară autentică, Claudiu Tudor și coechipierii lui așteaptă câteva mii bune de suporteri să le fie alături la partida de mâine, dar evitându-se pe cât posibil aglomerația de care scriam mai sus.

Cât privește primul „11” al „galben-albaștrilor”, pe care ar avea de gând să-l alinieze antrenorii Octavian Grigore și Gheorghe Liliac împotriva petroliștilor din Băicoi, se spune că ar putea debuta ca titular atacantul Roland Stănescu, cel care a înscris golul egalizator al ploieștenilor în meciul de la Brebu, prinzând primele 65 de minute în echipamentul Petrolului ’52, și lăsând o impresie frumoasă. În rest, nu s-ar anunța alte schimbări cel puțin în lotul de 18, cu excepția  jucătorului care va fi ales să-i ia locul lui Daniel Chiriță. Reamintesc că, în tur, la Băicoi, într-o partidă amânată datorită prezenței selecționatei Prahova Muntenia la meciurile din grupele Campionatului European de Amatori, Petrolul ’52 s-a impus cu scorul de 4-1, în dauna Petrolului local (Foto, deschiderea scorul de către Jean Prunescu).

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline