FC Petrolul și-a luat un… Bourceanu ceva mai înalt! Dar și încă alți trei fotbaliști din diverse generații

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul și-a luat un… Bourceanu ceva mai înalt! Dar și încă alți trei fotbaliști din diverse generații

Lansată într-o campanie agresiva de achiziții cu ștaif, conducerea FC Petrolul adaugă, zi după zi, alte și alte nume, majoritatea cu un CV de L2, ba chiar și de L1! Astfel, după Alexandru Puchea și Sergiu Arnăutu, au urmat Cosmin Lambru, Mirel Bolboașă și Alexandru Cristian Ciocâlteu, iar apoi,  Marius Paul Antoche, la reunire trebuind să apară și cei cu care se au acorduri verbale deocamdată, adică Marius Chindriș, Alexandru Vagner și Alexandru Șaim Tudor. Și ar putea să mai fie semnat încă un tânăr jucător, care se sporească lista celor „sub 19 ani”, trei fiind impuși non-stop pe teren de către regulamentul FRF. Dacă, despre Puchea, Arnăutu, Lambru, Bolboașă și Ciocâlteu am scris deja, să vedem acum cu ce se laudă Antoche, Chindriș, Vagner și Șaim Tudor.

Marius Paul Antoche, in meci contra Sepsi Sfantu Gheorghe, liga2.roÎn vârstă de 25 de ani, Marius Paul Antoche (foto, lângă titlu, alături de președintele executiv Cristi Vlad, și sus, în text, în stânga, duelându-se cu un echipier al nou-promovatei în prima ligă, Sepsi Sfântu Gheorghe, pe terenul acesteia) a jucat ultima oară la divizionara secundă CS Balotești, al cărei căpitan a și fost, el bifând până acum numai grupări de eșalon secund. Și nu foarte multe, precum alți fotbaliști: CS Mioveni, CS Otopeni și Unirea Tărlungeni. Jucător de picior drept, moldoveanul născut la Vatra Dornei are drept post preferat cel de mijlocaș central, dar poate fi folosit și ca fundaș central. O descriere apropiată modului de a combate al lui Antoche ar fi – păstrând, desigur, proporțiile – făcându-se trimitere la… Alexandru Bourceanu. Mai exact, fostul căpitan al Baloteștiului este genul de închizător perfect ce poate distruge tendințele de atac adverse, neposedând o tehnică individuală deosebită, pentru a și construi. Nu-i genul lui Mihai Pintilii sau Paul Anton, de exemplu, ci un Bourceanu mai înalt cu 8 centimetri (1,84 față de 1,76). Însă, fiind un echipier combativ, puternic și serios, el impune respect din partea oponenților și, evident, este admirat de propriii coechipieri pentru modul cum… „cară pianul”. Așa cum se zice în folclorul sportului rege. Antoche este apreciat a fi mult mai eficient ca mijlocaș la închidere decât în axul central al defensivei, rămânând totuși la latitudinea antrenorului principal Octavian Grigore pe ce post va dori să-l utilizeze în ediția 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a. De subliniat că a fost coleg de echipă la CS Balotești cu unul dintre golgheterii Petrolului ’52 din sezonul trecut al Ligii A Prahova, gorjeanul Roland Stănescu.

Marius Chindris, in barajul cu FC Voluntari, liga2.roMarius Chindriș (foto mijloc, în echipament roșu, în dreapta, în fața fundașului bulgar al lui FC Voluntari, Venelin Filipov, la barajul din 2016) este, și el, o mare surpriză oferită de Cristi Vlad, dat fiind faptul că a avut o prezență de aproape 100% în ultimele două sezoane în primul „11” al echipelor UTA și UTA Bătrâna Doamnă, participând – dar fără noroc – două sezoane la rând la barajele de promovare în Liga 1, pierdute cu FC Voluntari, respectiv ACS Poli Timișoara. Chindriș (1,80 metri și ex-internațional „U 17″și „U 19”) este tot un mijlocaș central, ca și Marius Paul Antoche, dar cu un CV mai bun, dat de numărul mare de jocuri bifate și de faptul că a fost sus, „la bătaie”, pentru accederea pe prima scenă. Devenit liber de contract vara aceasta și contactat de către președintele executiv al FC Petrolul, arădeanul și-a dat acceptul pentru a veni la Ploiești, după ce, până la 26 de ani, a jucat doar la Atletico Arad, UTA și UTA Bătrâna Doamnă, toate din Arad, dar și la Național Sebiș. El va sosi, pe calea aerului, luni, 17 iulie 2017, și va fi prezent la reunirea de la ora 19.00, urmând a semna și noul angajament.

Alexandru Vagner, dreamstime.comDintre toți fotbaliștii care au semnat sau vor mai semna cu FC Petrolul, vara aceasta, cel care are cel mai bun CV este, fără îndoială, fundașul-mijlocaș de bandă dreaptă prahovean Alexandru Vagner, produs al Școlii EuroAfrica, din Bușteni, el fiind născut la Azuga, pe 19 august 1989. Are peste suta de partide bifate în primul eșalon (120) și 23 în cel secund, ultima sa echipă fiind FC Brașov, de care s-a despărțit din cauza unor nemulțumiri de ordin financiar. Când a fost achiziționat, la 1 februariie 2015, de Concordia Chiajna, de la aceeași FC Brașov, Vagner a avut cea mai mare cotă de până acum, de pe www.transfermarkt.de, 450.000 de euro. Una foarte ridicată pentru un jucător de bandă în vârstă de 25 ani, atunci. Este recunoscut pentru viteză și ambiție deosebită. Bref, un transfer important făcut de FC Petrolul! Și Alex Vagner se va prezenta luni la arena Ilie Oană, pentru a participa la primul antrenament și a semna contractul cu clubul găzarilor.

Alexandru Tudor Saim, site Olimpia Ramnicu SaratÎn sfârșit, o necunoscută pentru iubitorii de fotbal locali, Alexandru Șaim Tudor, zis Piticul, rămâne să fie și o surpriză plăcută, dintre jucătorii tineri, el având atuul experienței a două sezone în Liga a III-a, la CSM Olimpia Râmnicu Sărat, fiind recomandat pentru un transfer de evoluțiile sale bune în postură de mijlocaș ofensiv, predilect pe banda stângă. Interesant este că Șaim Tudor este născut la… Istanbul, în Turcia, și are 18 ani, urmând să împlinească 19 pe 17 septembrie, prima sa legitimare datând din 3 octombrie 2007. A fost căpitan la nivelul echipelor de juniori ai clubului buzoian, disputând, în sezonul trecut, în echipa de seniori, nu mai puțin de 32 de meciuri (30 în Liga a III-a și 2 în Cupa României), în 24 fiind titular, și înscriind de opt ori. Va fi văzut, și el, la antrenamentul de luni, urmând a-și pune și apostila pe un contract mai lung.

Foto: FC Petrolul Facebook Official, www.liga2.ro, www.dreamstime.com, site oficial Olimpia Râmnicu Sărat