Primăria municipiului Ploiești, prin Teatrul Toma Caragiu Ploiesti, sarbatoreste inchiderea Anului Caragiale miercuri, 30 ianuarie 2013. Fericita coincidenta a doua momente cu caracter de eveniment in posteritatea lui I.L. Caragiale, si anume aniversarea a 160 de ani de la nastere si comemorarea a 100 de ani de la moartea dramaturgului, a prilejuit culturii romane sansa promovarii conceptului de An Cultural Caragiale. Astfel, pe parcursul anului 2012 s-au jucat pe scena ploiesteana cinci titluri din opera autorului: D’ale Carnavalului, O scrisoare pierduta, O noapte furtunoasa, Napasta si spectacolul pentru copii si tineret Vine, vine … Caragiale!.

La inchiderea Anului Caragiale Teatrul Toma Caragiu in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti programeaza de la ora 17.30, la sala muzeului, spectacolul Caragiale – omul spectacol, E greu viata, Domnu ispector!, o comedie amara de Niculae Urs, dupa scene din viata lui I. L. Caragiale.

In continuarea serii, de la ora 18.30, in sala teatrului, se joaca spectacolul O scrisoare pierduta, in regia lui Lucian Sabados, scenografia Viorica Petrovici, avandu-i in distributie pe Bogdan Stanoevici (Tipatescu), Diana Cavallioti (Zoe), Gheorghe Ifrim/Alin Florea (Catavencu), Ion Radu Burlan (Pristanda), Mihai Coada (Trahanache), Ilie Galea (Farfuridi), George Frincu (Branzovenescu), Dragos Campan (Dandanache), Alin Teglas (Cetateanul Turmentat), Lucian Orbean (Popescu), Paul Niculae (Ionescu), Nelu Neagoe (Alegator), Catalin Radulescu (Popa Pripici).

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia teatrului pentru ambele reprezentatii.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline