Sâmbătă, 30 martie 2013, în a treia etapă disputată în Superliga Rusiei în acest an, Mordovia Saransk, antrenată din iarnă de Dorinel Munteanu, care îl are în staff şi pe ex-preparatorul fizic al Petrolului, turcul Yuksel Yeşilova, a obţinut al doilea succes, din trei meciuri disputate. Astfel, după ce a detonat „bomba” în primul joc, 2-0 cu bogata Anji Mahacikala, şi a pierdut la limită, la St.Petersburg, cu multinaţionala Zenit, pregătită de celebrul Luciano Spaletti, scor: 0-1, Mordovia a câştigat derbiul de la retrogradare în dauna Kryliei Sovetov, la Samara.

Înainte de acest meci, gazdele erau pe locul al 14-lea, iar oaspeţii o poziţie mai jos. Drumul spre victorie a fost deschis chiar de către fostul căpitan al „lupilor”, Daniel Opriţa (foto, cu eşarfa galben-albaştrilor, după izbânda din „Ştefan cel Mare”, de acum un an; www.gsp.ro), care a reluat, cu capul, un balon recepţionat dintr-o lovitură de colţ, în minutul 29. Un coechipier rus, Ruslan Mukhametshin, a stabilit scorul primei reprize, 2-0 pentru trupa lui Dorinel Munteanu, chiar înainte de a se merge la cabine, pentru pauză.

În mitanul secund, Mordovia a rezistat cu brio, chiar dacă, din minutul 75, a jucat în 10 jucători, Pavlo Stepanets primind  cartonaşul roşu. Astfel, Mordovia Saransk – echipă la care a fost titular şi fostul sârb al Oţelului Galaţi, Milan Perendija, compatriotul acestuia, ex-rapidistul Vladimir Bozovic, absentând la Samara, suspendat după eliminarea din  partida de la St.Petersburg – a câştigat, finalmente, cu 2-0 (2-0). Opriţa a fost titular în duelul cu echipa Kryila Sovetov, după ce în primele două meciuri a intrat pe parcurs, în partida de la Samara fiind schimbat, în minutul 77, de către Evgeny Osipov.

Deşi echipa lor are o sarcină cvasi-imposibilă de a se salva de la retrogradare, Dorinel Munteanu şi Daniel Opriţa şi-au fac deja o carte de vizită care le-ar putea folosi pe viitor în spaţiul rus, acolo unde şi posibilităţile de transfer ulterioare sunt mult mai profitabile decât din Liga I. Se observă astfel că „Dinel” este departe de a fi fost un fotbalist terminat, aşa cum se mai credea!

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline