Vlad_Morar_la_U_Cluj_www.ziuadecj.roS-a terminat şi cu zvonurile care îl dădeau ba la Steaua, ba la Şahtior Doneţk pe proaspătul internaţional de seniori Gheorghe Grozav (foto stânga; www.citynews.ro). Astfel, vineri, 8 iunie 2012, Grozav a semnat contracul cu SC FC Petrolul, el urmând să se alăture echipei antrenate de către Mircea Rednic după câteva zile de vacanţă, el neavând niciuna de relaş, fiind prezent cu echipa naţională în turneul din Elveţia şi Austria. În această din urmă ţară, tânărul şi talentatul fotbalist de 21 de ani va reveni pe 30 iulie, împreună cu actualii săi coechipieri. Tot vineri, au mai semnat cu Petrolul şi alţi doi juni fotbalişti de la Universitatea Cluj, atacantul Vlad Morar (foto dreapta sus, la minge; www.ziuadecj.ro) şi fundaşul Ionuţ Neag (foto dreapta jos; www.ziuadecj.ro).

Gicu Grozav a început fotbalul la echipa fanion a oraşului său natal, Alba Iulia, plecând apoi la Standard Liege, în Belgia, la insistenţele antrenorului român de atunci al formaţiei din primul eşalon, Ladislau Boloni. De acolo, după demiterea lui Boloni, a fost „recuperat” de către Florian Walter, finanţatorul lui „U”, care a plătit suma de 150.000 de euro, şi a devenit vedetă aIonut_Neag_la_U_Cluj_www.ziuadecj.ro „şepcilor roşii”, în campionatul trecut. Prestaţiile sale foarte bune au fost apreciate şi de selecţioneru României, Victor Piţurcă, cel care i-a oferit şansa debutului – ca titular – sub tricolor, actualul petrolist răsplătindu-l cu unicul gol înscris în turneul din străinătate, cel al victoriei din meciul cu elveţienii. Deşi însuşi Piţurcă a sugerat, în presă, că i-ar fi bine la o echipă puternică, precum Steaua, suma oferită de Gigi Becali nu l-a mulţumit pe Walter. Aşa că, repetăm, Gheorghe Grozav a devenit „lup galben” cu acte în regulă.

Vlad Morar este originar din Zalău, are 18 ani şi – deşi a avut şi el evoluţii bune – nu a fost chemat deloc la loturile naţionale. Ceea ce explică foarte mult cum se face selecţia pe acolo. În schimb, Ionuţ Neag, tot în vârstă de 18 ani, a fost component de bază al defensivei echipelor naţionale „U 18” şi „U 19”. Fiul unui poliţist din Pianul de Jos, judeţul Alba,  Neag este prezentat drept un băiat cuminte şi de mare perspectivă. El a debutat, în sezonul trecut, la seniorii lui „U”. Înalt de 1,83 metri, noul petrolist s-a declarat fan al brazilianului Lucio, de la Internazionale M ilano, şi al spaniolului Gerard Pique (CF Barcelona), iubitul cântăreţei columbiene Shaquira fiind prezent, acum, la turneul final al Campionatului European din Polonia şi Austria. Şi prin aceste achiziţii, de mare viitor, cel care va deveni, din toamnă, acţionar al SC FC Petrolul şi-a demonstrat seriozitatea. Astfel că, impunerea unui obiectiv înalt, locurile I-IV şi adjudecarea Cupei României nu mai este privită drept un ţel irealizabil.

UPDATE. Deşi pe www.fcpetrolul.ro nu s-au oferit informaţii suplimentare în privinţa contractului lui Gicu Grozav cu echipa „galben-albaştrilor”, cotidianul ProSport scrie sâmbătă, 9 iunie 2012, că fotbalistul a semnat un angajament pe o durată de 3 ani, cu o clauză de reziliere cifrată la 3 milioane de euro şi un procent de 20% în caz de vânzare la un alt club.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline