Luni, 16 iulie 2012, SC FC Petrolul Ploieşti a semnat un contract întins pe o perioadă de trei ani cu un tânăr fotbalist din Republica Central Africană, Manasse Ruben Enza-Yamissi (foto; www.ziarelive.ro). Jucătorul de culoare, care s-a lansat la echipa de tineret a lui Auxerre, jucând apoi pentru satelitul din liga a treia al aceluiaşi club (8 meciuri, fără gol marcat), Nimes Olympique (8; 0) şi Sochaux (24; 0), ambele din Ligue 2, şi SC Amiens (34; 1), tot în eşalonul al treilea francez, s-a născut la Bangui, pe 29 septembrie 1989, şi măsoară 1,87 metri în înălţime.

Noul petrolist are un frate, Eloge Enza-Yamissi, care este căpitanul echipei naţionale a Republicii Centrafricane. În sezonul trecut, Manasse – şi el îmbrăcând de două ori echipamentul primei reprezentative din ţara de baştină, dar având şi cetăţenie franceză – a fost de 19 ori titular la SC Amiens. El poate fi folosit atât ca fuindaş central stânga, cât şi ca fundaş lateral, pe aceeaşi parte stângă.

Tot ieri, a fost supus unei vizite medicale amănunţite, înainte de a putea parafa un eventual contract cu Petrolul, atacantul de culoare Jeremy Bokila, golgheterul Spartei Rotterdam, în sezonul trecut. Bokila, născut pe 14 noiembrie 1988, la Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo, este însă jucătorul belgienilor de la Zulte Waregem, pentru care a bifat 21 de partide şi 2 goluri, dar a fost împrumutat la Sparta, pentru ediţia 2011-2012, acolo unde a jucat în 28 de meciuri şi a înscris de 15 ori. El este un atacant de careu, înalt (1,88 metri), dar mobil şi cu un pronunţat simţ al golului. A mai combătut şi la AGOVV Apeldoorn, tot în Olanda, de 98 de ori, marcând 31 de goluri. Rămâne de văzut dacă va fi şi el înregimentat la echipa „lupilor”.

UPDATE. Congolezul nu a avut probleme la efectuarea vizitei medicale, aşa că, după negocieri, a acceptat să-şi pună apostila pe un angajament cu SC FC Petrolul. Astfel, Jeremy Bokila va fi, cel puţin pentru un sezon, cu opţiune pe încă două, jucătorul „galben-albaştrilor”.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline