Victoria asupra Oţelului Galaţi, obţinută la un turneu amical disputat în luna decembrie a anului trecut, la Iaşi, nu a constituit un factor de emulaţie pentru handbalistele de la CSM Ploieşti, care au pierdut la scor, 21-30 (13-16), meciul oficial desfăşurat în urbea de la malul Dunării. Potrivit purtătorului de cuvânt al echipei,  Edi Moldovan după ce CSM-ul primise mai mult de 30 de goluri la capătul unui test din perioada de pauză competiţională, din partea formaţiei CSM Bucureşti, acum a căzut şi „recordul” din Liga Naţională, încasându-se, pentru întâia dată, într-un joc oficial din acest campionat, 30 de goluri. Tot o premieră, a informat Moldovan, este şi înfrângerea la nu mai puţin de nouă goluri, suferită în Liga Naţională.

După o primă repriză mai echilibrată, încheiată cu un deficit acceptabil, a doua a fost extrem de slabă pentru trupa vizitatoare, care a înscris doar de opt ori, primind, în schimb, 14 goluri. La scorul final a contribuit însă şi ratarea a cinci aruncări de la „7 metri”, de către oaspete, cărora li s-au adăugat nu mai puţin de 10 faze ofensive irosite. De „vină” a fost portăriţa Oţelului, Cristina Bobeică, motivată de confruntarea cu fosta sa echipă, CSM Ploieşti. La final, antrenorul Gheorghe Ionescu, a declarat că “nu mă deranjează atât de mult că am pierdut meciul, cât mă supără diferenţa de scor. Am ratat foarte mult din nou, inclusiv de la linia de <<7 metri>>, şi am avut şi ghinionul să prindă Bobeică o zi de excepţie. Imediat după acest joc, am făcut o şedinţă prelungită cu fetele şi sper că s-a înţeles ce e de făcut în continuare. Partida cu Oţelul e deja istorie, trebuie să ne revenim şi să jucăm handbalul pe care-l ştim, pentru că nu asta e faţa echipei noastre”.

La Galaţi, Gigi Ionescu a contat pe următoarele handbaliste: Carmen Tănase – Janina Luca (5 goluri), Andreea Dospin (3), Nicoleta Alexandrescu (3), Alina Moroianu (1), Cristiana Nica (1), Aneta Gheorghe (foto, aruncând la poartă; www.cugetliber.ro; 3), Ramona Ştefan (3), Daniela Crap (1), Codruţa Zavragiu (1), Raluca Năstase. Următoarele patru confruntări ale ploieştencelor, din campionat, poate cu o singură excepţie, mai exact primul duel, se anunţă a fi foarte dificile: la Plopeni, cu HC Roman (18 ianuarie 2012), la Râmnicu Vâlcea, cu Oltchim (21 ianuarie 2012), la Cluj, cu „U” Jolidon (25 ianuarie 2012) şi, la Bucureşti, în compania CSM-ului local (28 ianuarie 2012).

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline