Dragoş Petruţ Enache (25 de ani), suporterul care a intrat pe teren, în minutul 41 al meciului dintre Petrolul şi Steaua, din data de 30 octombrie 2011, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. Enache se află, din seara acelei zile, în arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunurilor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, deţinere de droguri de mare risc pentru consumul propriu şi lovire sau alte violenţe, fapte prevăzute de art. 42 alin. 1 din Legea 4/2008, raportat la art. 321 alin. 1 şi 2 din Codul Penal, art. 4 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000 şi art. 180 alin. 2 din Codul Penal.

Procurorii au constatat că Dragoş Enache, despre care spun că a consumat anterior ecstasy, un drog de mare risc, a scăpat de vigilenţa stewarzilor de la firma de pază şi protecţie Galant Protect Security şi a pătruns pe teren, l-a lovit cu pumnul, în obrazul drept, provocându-i o fractură de os zigomatic, pe fotbalistul de la Steaua Bucureşti, George Galamaz, care a necesitat, potrivit anchetatorilor, 16-18 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecarea leziunilor. Tot procurorii DIIICOT au mai menţionat că, urmare a acelui incident, din cauza violenţei inculpatului, meciul a trebuit să fie întrerupt definitiv, creându-se panică în rândul spectatorilor, fiind tulburată grav liniştea şi ordinea publică. Motiv pentru arbitru să ia decizia de oprire a jocului şi, implicit, de evacuare a celor 14.000 de persoane prezente atunci pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Prahova.

Fără discuţie că fapta lui Dragoş Petruţ Enache este condamnabilă şi merită să fie judecat şi pedepsit aspru, dar – cum orice persoană are dreptul la o judecată dreaptă – trebuie spus şi că George Galamaz a primit, după 10 sau 12 zile cel mult, permisiunea, din partea medicilor, de a juca într-un meci amical al echipei sale, contra Argeşului Mihăileşti, el apărând pe teren cu o cască protectoare, pe care a folosit-o, apoi, imediat, şi la partidele din campionat în care a fost folosit. Deci, nu a necesitat chiar 16-18 zile de tratament, cum se scrie în dosarul cauzei instrumentate de procurori. Există înscrisuri şi imagini care pot dovedi timpul mai scurt de recuperare alfotbalistului. Asta nu-l scuză – şi nici absolvă – cu nimic pe Enache, desigur.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Riscul amenințărilor mutării Petrolului în alt oraș. Atunci și acum…

Cândva, aflată sub pulpana FSLI Petrom, SC FC Petrolul – cum se numea pe-atunci – a fo

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline