În 2012, IKEA Foundation a strâns 110 milioane de dolari* sub formă de subvenții sau donații pentru a ajuta copii și familii sărace din 28 de ţări aflate în curs de dezvoltare.

 

IKEA Foundation este în prezent organizația care oferă cele mai importante donații la nivel mondial pentru UNICEF, UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Salvați Copiii și Lupta pentru Pacea Internațională.

 

Alte momente importante din activitatea desfăşurată în 2012 de IKEA Foundation (datele sunt culese din raportul anual):

                                                                          

  • 74 de milioane de copii din India au primit ajutor datorită unui parteneriat realizat cu UNICEF pe o perioadă de 10 ani,
  • 9,3 milioane de euro au fost donate către UNICEF și Salvați Copiii prin intermediul campaniei Jucăriilor de Pluş.
  • A fost lansat programul IWitness pentru ca angajaţii IKEA se poată întâlni cu familiile și comunitățile care au primit ajutor în urma campaniei Jucăriilor de Pluș.

„Am fost foarte bucuroşi să donăm 110 milioane de dolari anul trecut pentru a crea oportunităţi pentru copiii şi familiile sărace care trăiesc în ţările aflate în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, nu este important cât am donat, ci cum am oferit donaţiile”, explică Per Heggenes, CEO IKEA Foundation. „Prin colaborări de lungă durată cu partenerii potriviţi, putem contribui la implementarea unor schimbări durabile şi inovatoare, reuşind să creăm până în 2015 o diferenţă în bine în vieţile a 100 de milioane de copiii”, completează Per Heggenes.

 

IKEA Foundation susține prin intermediul campaniei Jucăriilor de Pluș programe pentru ajutorarea copiilor din familii defavorizate realizate împreună cu Salvați Copiii România și UNICEF. 48.171 de jucării de pluș au fost cumpărate din magazinul IKEA din România în timpul campaniei Jucăriilor de Pluș desfășurată între 4 noiembrie și 29 decembrie 2012. Pentru fiecare jucărie de pluș cumpărată, IKEA Foundation a donat câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de UNICEF și Salvați Copiii.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline