În așteptarea turiștilor, bucătarii pun murături

Cabanierii de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru sfârșitul de an, atunci când sărbătorile vor atrage mulți turiști în zona montană. Ca de fiecare dată, murăturile vor fi la mare preț, mai ales pentru cei dornici de distracție, și bucătarii pun la borcan sute de kilograme. “Este stil rustic, de cabană… Punem gogoșari, gogonele, ardei […]

Știri

Redactia

Cabanierii de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru sfârșitul de an, atunci când sărbătorile vor atrage mulți turiști în zona montană. Ca de fiecare dată, murăturile vor fi la mare preț, mai ales pentru cei dornici de distracție, și bucătarii pun la borcan sute de kilograme. “Este stil rustic, de cabană… Punem gogoșari, gogonele, ardei capia, varză, struguri, varză albă, conopidă, țelină, morcovi… În fiecare an sunt foarte cerute și apreciate; au un gust super”, a declarat Andrei Viorel, bucătarul uneia dintre cabanele de pe Valea Prahovei, care nu ține cont doar de cantitatea ingredientelor, ci și de calitatea lor și de modul de prezentare. Astfel, acestea sunt tăiate și aranjate în diferite forme, care mai de care mai atractive.

Cât despre cheflii, bucătrii spun că nimic nu drege mai bine, la vremea hamurelii, decât murăturile acre sau puse la oțet. “E bună orice murătură…, o varză murată, o gogonea, un castravete, un gogoșar la oțet…, tot ce este murătură pur românească”, a recomandat bucătarul Mihai Spurcaciu.

Mai rămâne doar ca timpul să treacă până la sărbători și turiștii să… treacă pragul cabanelor.

Citeste mai departe



Statistici T5
Inline
Inline