Cabanierii de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru sfârșitul de an, atunci când sărbătorile vor atrage mulți turiști în zona montană. Ca de fiecare dată, murăturile vor fi la mare preț, mai ales pentru cei dornici de distracție, și bucătarii pun la borcan sute de kilograme. “Este stil rustic, de cabană… Punem gogoșari, gogonele, ardei capia, varză, struguri, varză albă, conopidă, țelină, morcovi… În fiecare an sunt foarte cerute și apreciate; au un gust super”, a declarat Andrei Viorel, bucătarul uneia dintre cabanele de pe Valea Prahovei, care nu ține cont doar de cantitatea ingredientelor, ci și de calitatea lor și de modul de prezentare. Astfel, acestea sunt tăiate și aranjate în diferite forme, care mai de care mai atractive.

Cât despre cheflii, bucătrii spun că nimic nu drege mai bine, la vremea hamurelii, decât murăturile acre sau puse la oțet. “E bună orice murătură…, o varză murată, o gogonea, un castravete, un gogoșar la oțet…, tot ce este murătură pur românească”, a recomandat bucătarul Mihai Spurcaciu.

Mai rămâne doar ca timpul să treacă până la sărbători și turiștii să… treacă pragul cabanelor.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline