În Parcul Municipal Vest, „nepoții” contra „bunicului”! Blejoiul a rămas staționară în zodia remizelor

Sport

Dragos Trestioreanu

A doua zi după remiza onorantă din Dâmbovița, bifată în meciul amical cu divizionara C, FC Aninoasa, echipa care a terminat turul campionatului Ligii A Prahova pe locul 1, CS Blejoi, a mai disputat încă un test, lotul mai numeros permițându-se a se face și un joc cu o trupă din același eșalon, al patrulea, dar din alt județ, Viitorul Axintele (locul 3 în Ialomița, la 9 puncte de lider, CS Abatorul Slobozia). Duelul amical a fost găzduit de unul dintre terenurile cu iarbă artificială din Parcul Municipal Vest, iar gruparea pregătită de către un fost jucător al Petrolului și al Petrolistului Boldești, Marian Dumitrache (foto mai jos, în dreapta, alături de fostul arbitru-asistent internațional Gheorghe Biziniche, președinte al Comitetului Director al CS Blejoi), a fost un adversar destul de bun, care a răspuns dominării campioanei de toamnă a Prahovei cu două… eurogoluri!

Absolut inedit, mai spre finalul testului, la blejoieni au intrat doi „puști” despre care am mai scris, portarul Damian Pană (14 ani), inclusiv tehnicianul oaspeților prezicându-i un viitor strălucit, și fundașul dreapta Alex Aranghelovici (15 ani), iar la ialomițeni – în ultimele cinci minute de joc -, însuși… președintele clubului Viitorul Axintele, Marin Ioniță. Cel care la vârsta de… 65 de ani – este născut pe 14 ianuarie 1953 – își mai permite să fie ultima schimbare la echipă, fără a se face însă de râs!!! Incredibil, dar absolut adevărat: vezi foto de mai sus, din text, cu Pană pe cale să câștige duelul cu Ioniță (cel cu tricou verde și pantalon de trening negru)! Rar așa ceva!

În confruntarea cu trupa de ecalași eșalon, Blejoiul nu i-a mai putut folosi pe Darius Badea, Irinel Dumitru și Ionuț Pârvu, toti trei fiind menajați după ce suferiseră ușoare accidentări în amicalul din urmă cu o zi, de la Aninoasa. Nici portarul Bogdan Rădulescu nu a putut fi prezent, el trebuind să plece în Bulgaria cu echipa de minifotbal la care apără, în paralel.

Rezultatul final al testului din Parcul Vest a fost 2-2 (1-2), Blejoiul bifând astfel a doua remiză imediată, cu goluri multe, după acel 3-3 consemnat 24 de ore mai devreme, autorii golurilor fiind fostul petrolist Vintilă, cel care, ca și oaspetele Velu, de altfel, s-a putut lăuda cu o „dublă”. Atacantul prahovenilor a deschis scorul devreme, în minutul 6, fiind lansat de Anghel și plasând balonul pe lângă portarul Florea, la colțul lung. Apoi, în minutele 21 și 25, aflat în zi de grație, mijlocașul Velu a prins două șuturi senzaționale, răsturnând rezultatul: prima oară, „trasorul” său de la marginea suprafeței de pedeapsă s-a dus direct sub bara buturilor lui Adrian Gheorghe, cel zis Gioni primind un gol absolut imparabil, la fel de frumoasă fiind și execuția sa de la a doua reușită – voleu în vinclu, de la 14 metri, după o lovitură de la colțul terenului, executată de Zamfir!

Dacă la 1-2, Vintilă (31) nu a avut noroc ca pasator, mingea trimisă de el, altruist, în fața porții goale, după ce scăpase singur, fiind trimisă incredibil peste buturi, de la 6 metri, de Cristian Mihăiță, fostul „lup” a stabilit el scorul final, 2-2, în minutul 52, reluând de aproape de poartă, în plasă, o minge centrată perfect de Ruptureanu. Față de superioritatea teritorială a prahovenilor și numărul mare de oportunități de gol irosite de ei, remiza a fost nedreaptă, dar – pentru frumusețea golurilor lor – oaspeții au meritat-o, până la urmă. În concluzie, la amicale, CS Blejoi a marcat foarte mult, dar a și cam primit… pe măsură. Însă, mai e timp de reglaje, până se reia campionatul.

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Ghinea – Rudaru, Enciu – Cr. Mihaiţă, Cr. Vasile, M. Anghel – Ad. Vintilă. Au mai jucat: D. Pană – Bojoagă, Ruptureanu, Vl. Badea, Anton, Aranghelovici. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (principal), Emil Coşieru (secund).

VIITORUL: Florea – I. Vasile, Ghiță, Moise, Al. Cristea – Aldea, Velu, Al. Ion, Oancea – Zamfir, I. Dan. Au mai evoluat: Strâmbeanu – G. Dumitru, R. Cristea, Marin Ioniță. Antrenor: Marian Dumitrache.

Foto: Paul MÂINEA

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline