panousenatorbadescu

Marţi 14 februarie, în Ploieşti au apărut mai multe panouri publicitare cu mesaje ostile la adresa senatorului Iulian Bădescu, candidatul USL la Primăria Ploieşti. Textul panoului este următorul: „Iulian Bădescu, senator chiulangiu. Parlamentarii USL fac grevă de lux. Noi plătim pentru ei 1,2 milioane de euro pe lună.” În replică, senatorul Bădescu a trimis un comunicat de presă în care spune următoarele:

„Din dispoziţia conducerii PDL, Ploieştiul a fost împânzit ieri cu panouri în care este ridiculizată greva parlamentarilor USL. Pentru că sunt contracandidatul preşedintelui PDL, Andrei Volosevici, la primăria oraşului, pe respectivele panouri a fost pusă imaginea mea.

Lasând la o parte implicaţiile legale are acestei noi “glume bune” a reprezentanţilor partidului de guvernământ, ţin să fac următoarele precizări:

–         Data fiind prestaţia jalnică a primarului Andrei Volosevici, pot înţelege faptul că pe panourile electorale ale PDL nu pot fi trecute realizări notabile ale domniei sale, ci injurii la adresa adversarilor politici. De asemenea, apreciez faptul că panourile respective sunt suficient de înalte pentru a se ridica deasupra nămeţilor în care este îngropat Ploieştiul;

–         Pentru că dicţionarul pedeliştilor este complet diferit de cel al restului românilor, mă simt dator să explic ce înseamnă “chiulangiu” în vocabularul lor limitat.

Când eşti pedelist şi crezi că totul ţi se cuvine, “chiulangiu” înseamnă:

  • Curajul şi demnitatea de a-ţi susţine punctul de vedere;
  • Atitudinea luată, alături de restul cetăţenilor, sătui de binefacerile Guvernului şi ale majorităţii parlamentare “harnice”;

 

–         Greva parlamentară la care se face referire cu atâta lipsă de consideraţie pentru mijloacele constituţionale de luptă politică este rezultatul exclusiv al modului nedemocratic în care PDL a înţeles să trateze Parlamentul, în general şi Opoziţia, în special. Prin grevă, noi arătăm că prezenţa Opoziţiei în Parlament e inutilă, cel puţin atât timp cât voturile noastre sunt numărate de “matematicieni” de felul Robertei Anastase;

–         Pentru ca PDL are tupeul să pomenească de banii publici, pe care îi toacă şi îi va toca fără jenă în continuare, ţin să precizez faptul că indemnizaţiile parlamentarilor „grevişti” vor fi folosite în scopuri umanitare. Inţeleg, pe de o parte, supărarea PDL că ratează posibilitatea de a fura 1,2 milioane de euro pe lună, dar măcar această mică fracţiune a fondurilor publice va ajunge şi la alţi oameni, alţii decât acoliţii Puterii.”

{AG}panou{/AG}

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline