Deşi are probleme mai degrabă de la mijloc în sus, acolo unde se constuiesc atacurile ce pot conduce la goluri şi, implicit, la victorii, SC FC Petrolul l-a făcut bun de joc şi pe fundaşul Alin Buleică (foto; www.corectnews.com). Asta după ce legitimase, săptămâna trecută, un al patrulea portar, pe Mircea Bornescu, altfel un transfer fericit şi inspirat, chiar dacă valabil doar până la finele campionatului. Cu amendamentul că, în pauza competiţională, ex-goal-keeper-ul Universităţii Craiova poate pleca în cazul unei oferte bune pentru club şi pentru el. Favoritul lui Adrian Mititelu – cel care îi transmitea, via actualul team-manager de le echipa naţională a României, Ovidiu Costeşin, lui Victor Piţurcă, pe când   acesta din urmă era antrenor la Universitatea, nemulţumirea că Buleică nu juca titular – întregeşte la Ploieşti o veritabilă colonie olteană, venită de la fosta „Ştiinţa”: Bornescu, Radu Barbu, Sorin Buşu şi Mihai Roman II. Ca să nu-i mai punem la socoteală şi pe actualii astrişti Silviu Lung jr, Valerică Găman, Marius Ologu şi Ştefan Bărboianu, veniţi cam pe aceeaşi filieră.

Alin Buleică se pregătea de mai multă vreme cu SC FC Petrolul, ba chiar a şi evolluat o repriză în echipa prietenilor lui Gheorghe Hagi, la meciul organizat cu prilejul inaugurării arenei Ilie Oană. Ca şi Mircea Bornescu, vara trecută, Alin a semnat cu echipa greacă de prim eşalon FC Kavala, tocmai preluată pe-atunci de Marius Şumudică. Însă, din cauza unui scandal de corupţie, Kavala a fost retrogradată în liga a patra, iar fotbaliştii ei au fost declaraţi liberi de contract. Însă, cum trecuse perioada internaţională de transferuri, FRF nu a fost de acord, mai mult timp, sa le elibereze „cartea vede” celor doi fotbalişti aflaţi deja la SC FC Petrolul. De altfel, managerul general Vivi Răchită a declarat, într-o conferinţă de presă, că – dacă până la sfârşitul lunii octombrie nu se reuşea legitimarea lui Bornescu şi Buleică – urma să renunţe definitiv la ei. Până la urmă, a data dovadă de mai multă răbdare şi  a decalat termenul până aproape de finele acesteia.

De subliniat că fostul internaţional de tineret „U 21”, care a bifat trei jocuri sub tricolor, a semnat pentru o perioadă de doi ani şi jumătate cu clubul găzarilor, el mai jucând anterior la Universitatea şi CFR Gaz Metan, ambele din Craiova. La acest moment, Răchită beneficiază de nu mai puţin de trei jucători care pot evolua pe postul de fundaş dreapta: Mihai Tudor, Bogdan Străuţ şi Alin Buleică. Aşa că, de-acum, pentru a nu se crea confuzii, el nu-l va mai strigăa… „Buleică” pe Radu Barbu, poreclit aşa de când a ajuns la Ploieşti, pe când echipa era în Liga a II-a şi el – primul sosit pe relaţia „Universitatea Craiova”.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline