Incendiu într-un bloc din Florești. 30 de persoane au fost evacuate

În această după amiază în jurul orei 13.09, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență al judeţului Prahova a alertat echipajele Gărzii de Intervenție Băicoi, pentru stingerea unui incendiu produs la un cămin de nefamiliști de pe strada Școlii, din localitatea Florești, informează ISU Prahova. În momentul sosirii […]

Știri

Redactia

În această după amiază în jurul orei 13.09, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență al judeţului Prahova a alertat echipajele Gărzii de Intervenție Băicoi, pentru stingerea unui incendiu produs la un cămin de nefamiliști de pe strada Școlii, din localitatea Florești, informează ISU Prahova.

În momentul sosirii gărzii de intervenţie la adresa indicată de apelant, flăcările se manifestau la o garsonieră situată la etajul 3, existând pericolul extinderii acestora la celelalte locuinţe din bloc.

Pompierii militari, ajunşi în mai puţin de 9 minute la locul intervenţiei,  au evacuat 30 de locatari în scopul prevenirii intoxicării acestora cu monoxid de carbon, întrucât fumul inundase casa scării, etajul superior, pătrunzând şi în câteva locuinţe. În urma evenimentului, un bărbat în vârstă 42 de ani și o femeie în vârstă de 67 de ani  au suferit atacuri de panică, fiind asistate la locul evenimentului, ulterior au refuzat transportul la spital.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ o oră şi au împiedicat propagarea acestuia la celelalte garsoniere, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Pagubele înregistrate au constat în mobilier, textile și bunuri de uz casnic.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, o candelă uitată aprinsă.

 

 

 

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline