Timpul estimat pentru citirea articolului este 110 secunde

Într-o interpelare adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, senatorul PSD Iulian Bădescu cere lămuriri cu privire la costurile lucrărilor de reabilitare termică a unor blocuri din municipiul Ploieşti. Potrivit parlamentarului prahovean, Ploieştiul este „campionul” costurilor pe apartament ale reabilitării termice. Iată conţinutul interpelării:

INTERPELARE

 

Adresată: Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului

Domnului Cristian Petrescu,

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

De către:

Senator Iulian Bădescu

Circumscripţia electorală nr. 31 Prahova

Colegiul uninominal nr. 2

Grupul parlamentar: PSD

Membru:

Comisia economică, industrii şi servicii

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii

 

Obiectul întrebării: Programul de reabilitare termică în municipiul Ploieşti. Ploiești „campion” la cele mai mari costuri!

 

Stimate domnule Ministru,

 

 

Potrivit informaţiilor publicate pe sait-ul MDRT, la secțiunea “Lucrări publice – Programul de reabilitare termică – “, prin Programul naţional multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, pentru municipiul Ploieşti s-a alocat în anul 2011 un credit bugetar în valoare de 5 milioane lei (5.000.000,00 lei), pentru reabilitarea termică a unui număr de 508 apartamente. Astfel, la un calcul simplu, valoarea de reabilitare termică a unui apartament din municipiul Ploiești se ridică la suma de 9.842,51. Este cel mai mare cost /apartament, de câteva ori mai mare decât în alte municipii reședință de județ.

Pentru deplina edificare, vă prezint anexat Topul celor mai scumpe oraşe din România, din punctul de vedere al costurilor pentru reabilitare termică, calculele fiind realizate pe baza informațiilor publice prezentate chiar de ministerul pe care îl conduceți.

 

În acest context, domnule ministru, vă rog să îmi comunicaţi următoarele:

 

–         Care este preţul de referinţă pe mp pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, în în conformitate cu standardele de cost?

–         Totodată, vă solicit să dispuneţi analizarea cu celeritate a deconturilor justificative în cazul blocurilor din municipiul Ploiești care au fost introduse până în prezent în programul de creștere a performanței energetice și să îmi comunicați rezultatele. 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor celebri din ţara asta. Acuma, depinde de g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Timpul estimat pentru citirea articolului este 143 secunde Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „înainte”  era mai bine, am un mesaj:  D

Uite Vagner, nu (mai) e Vagner!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 218 secunde FC Petrolul Facebook Official a oferit informația conform căreia clubul găzarilor s-a despărțit amiabil de fotbalistul Alexandru Vagner,

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Timpul estimat pentru citirea articolului este 267 secunde Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurarea unui regim sălbatic de exploatare econ

Inline
Inline