Chinuit de o miozită de efort cu edem încă de la finalul lunii trecute, al doilea căpitan al Petrolului, fundașul central dreapta Jean Prunescu, a fost eforturi mari pentru a fi pe teren în ultima parte a turului campionatului Seriei a III-a din cel de-al treilea eșalon național de fotbal. Bine cunoscut de fanii „lupilor” drept un fotbalist care face, mereu, sacrificii mari pentru binele echipei sale, Prunescu a lipsit de pe teren mult mai puțin decât i-ar fi cerut-o afecțiunea sa. Cea care îi provoca dureri mari. Într-o adevărată perioadă de pauză a putut intra abia după cel din urmă fluier al ultimului meci al turului, acela din… glodul de la Popești-Leordeni. Acolo unde, el și-a condus cu brio echipa, în absența lui Claudiu Tudor, afectat de probleme medicale cauzate de nervul sciatic. Pe un teren tot mai greu, din cauza unei ploi necontenite, bravul Jean a rezistat 90 de minute, fără a se plânge nici măcar o clipă. De altfel, nu întâmplător a fost ales, de către suporterii Petrolului, drept cel mai bun jucător al acestei formații în luna octombrie, primind atunci Trofeul Mircea Dridea chiar din mâinile celui care-i dă numele. Reamintesc că trofeul este acordat, luar, în sezonul competițional de Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA).

Însă, așa cum era normal, odată cu pauza competițională, Prunescu a fost oprit total de la efort, el nefăcând parte din lotul pentru amicalul cu CSU 2 Craiova și, bineînțeles, nici din cel pentru sâmbătă, cu echipa campioană de toaamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi. „Sunt aproape recuperat după miozită, prinzându-mi bine zilele de pauză de la pregătiri și joc, având certitudinea, astfel, că voi fi apt sută la sută la startul perioadei de pregătiri de după sărbători” – a declarat, optimist, pentru www.gazetaph.ro, „Ministrul Apărării” Petrolului, Jean Prunescu.

Foto: www.fcpetrolul.ro (în dreapta, alături de multiplul medaliat olimpic, mondial, european și național de gimnastică, Marian Drăgulescu, aflat în vizită de promovare la arena Ilie Oană)

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline