Liderul Ligii A Prahova, Petrolul ’52 – la prima deplasare reală din 2017. Sus, pe deal, la Brebu

Sport

Dragos Trestioreanu

Desprinsă la trei lungimi – plus 14 goluri, la golaveraj – în ierarhia la zi a campionatului Ligii A Prahova de secondanta CS Blejoi, echipa antrenată de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, ACS Petrolul ’52, va bifa sâmbătă, 25 martie 2017, ora 15.00, primul meci din deplasare, real, din acest an și implicit din retur. După ce, gazdă fiind, AS Tufeni Băicoi – a se citi… Petrolul ’95 – a ales să organizeze partida din etapa a XVII-a chiar pe terenul pe care evoluează acasă trupa găzarilor, iar în prima și a treia rundă a celei de-a doua părți a sezonului, Claudiu Tudor & Co au fost gazdele Păuleștiului, respectiv Blejoiului, a venit și ziua în care Petrolul ’52 va ieși din Ploiești. Va fi un drum în zona Câmpinei, la Brebu, echipa locală, AFC, având arena plasată sus, pe deal, într-o zonă absolut pitorească. Cu siguranță, interesul față de acest joc va fi unul maxim acolo, iar spectacolul de pe gazon unul pe măsură.

Petrolul 52 pe Ilie Oana, inainte de derbi, Marian MacoveiGruparea condusă de președintele Cătălin Tănase, care are în componența sa chiar și un fotbalist care a prins destule jocuri în cel dintâi eșalon național, ex-petrolistul Florin Pancovici, dar și alți fotbaliști cu experiența nivelurilor competiționale superioare, dar nu numai, precum Valentin Bunea (antrenor secund și jucător, fost combatant de futsal), Iulian Budileanu (achiziționat în iarnă), Sebastian Stănulescu sau Alex Bobeică, este dificil de depășit pe propriul teren. Atuul acesteia în reprezintă prezența în primul „11” a unuia dintre golgheteriii întrecerilor, Bogdan Gabriel Dumitru (29 de ani), aflat în prezent pe locul al IV-lea, ex-aequo cu Radu Huza (CSO Plopeni), în clasamentul marcatorilor competiției, cu 13 reușite, la opt de primul loc (Cosmin Lambru, de la CS Blejoi), la trei de locul secund, Andrei Ciobanu (CS Păulești), și doar la unul de Cristian Vasile, tot de la CS Blejoi, cel din urmă fiind pe ultima treaptă a podiumului oamenilor de gol din Liga A. În disputa mult așteptată cu Petrolul, ar fi posibil ca antrenorul principal Robert Săvulescu să opteze pentru următoarea formulă de echipă: Stănulescu – Fl. Stoica, Marcu, Zaibert Burlacu – Budileanu, V. Bunea, Fl. Pancovici, Al. Bobeică – Plumb, B. Dumitru. Ținând cont de lesne de anticipatul mare interes pentru vizita „galben-albaștrilor” la Brebu, organizatorii locali au fixat un preț de 5 lei pentru tichetele de intrare la meci. Tot ei s-au preocupat ca și suprafața de joc să se prezinte în condiții cât mai bune, chiar dacă nu se va putea rivaliza, firesc, cu covorul de iarbă de pe „Ilie Oană”. Remarcabil, trupa „roș-galbenilor” are o pagină frumoasă pe rețeaua de socializare Facebook, acolo unde sunt postate fotografii, programe de meci sau diverse informații. Încurajată de pătimașii suporteri locali, AFC Brebu – în pofida poziției actuale din ierarhie,  a XI-a, cu 19 puncte – se anunță totuși, evoluând acasă, un adversar serios pentru Petrolul, la – repet – prima deplasare a acesteia din 2017.

Faza derbi, Marian Macovei, altaDeoarece echipa care câștigă – mai ales într-o manieră atât de clară, vezi derbiul cu Blejoiul, din etapa trecută, scor: 5-0! – nu se schimbă, mai mult ca sigur că Tavi Grigore și Gică Liliac vor începe jocul de la Brebu cu același „11”: Marinică – R. Catană, Prunescu, D. Chiriță, Velisar – Vl. Butufei – N. Popescu, Cl. Tudor, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă. Singura modificare față de partida din etapa a XVIII-a este prezența pe banca de rezerve a lui Roland Dedius Stănescu, cel care a fost preferat lui Dănuț Iancu. Nu ar fi exclus chiar ca Stănescu să și debuteze cu acest prilej la Petrolul ’52, recuperat după o problemă musculară, pentru prima oară el făcând parte din lotul de 18. În afara atacantului, în raportul de joc vor mai fi înscriși portarul Chiș, fundașii Olaru, Alecsandru și Al. Radu, plus mijlocașii I. Dumitrescu și Nițescu. Aflați într-o formă foarte bună, vezi cele trei succese la rând din retur și calificarea din Cupa României, înscriind 26 de goluri și nperimind niciunul, petroliștii vor veni la Brebu, cu siguranță, având intenția fermă de a-și respecta statutul de lideri la zi ai clasamentului eșalonului de elită al sportului rege județean, dar și pentru a-și demonstra valoarea superioară. Fără îndoială, ei țintesc tot victoria, mai ales că trupa de la Blejoi nu a depus armele și are, aprioric, un meci ceva mai ușor, pe propriul teren, tot sâmbătă, dar de la ora 11.00, cu formația CSO Tricolorul Breaza. În această etapă s-a desfășurat deja un meci, CSO Plopeni impunându-se, acasă, în dauna echipei CS Cornu, cu 1-0, egalând-o astfel la puncte, dar având un golaveraj mai slab.

Brebu 1Disputa dintre AFC Brebu și ACS Petrolul ’52 Ploiești a fost încredințată unei brigăzi compusă din centralul ploieștean Alin Gheorghe, care va fi asistat la cele două linii de prim-divizionarul Valentin Ionel Dumitru (Gherghița) și de Alexandru Chivu, tot din Ploiești. Atât ei, cât și, bineînțeles, organizatorii vor fi monitorizați de un fost arbitru-asistent de eșalon secund național, Ionuț Borcan, ploieșteanul care este membru al Comisiei tehnice a CCA. Deci, toate premisele pentru un spectacol sportiv interesant și plin de fair play, o adevărată sărbătoare pentru comuna Brebu.

Foto: Marian MACOVEI (de la derbiul Petrolul ’52 – CS Blejoi) și Cătălin TĂNASE (Facebook AFC Brebu)

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline