Siteul clubului găzarilor a făcut publică lista cu jucătorii care au fost opriţi la SC FC Petrolul, după consumarea ediţiei 2011-2012 a campionatului Ligii I de fotbal. Potrivit www.fcpetrolul.ro, norocoşii au fost portarii Vasili Hamutovski, Valincius Povilas, Cristian Zimmermann şi Iuliu Oprea, plus jucătorii de câmp Vincent Bikana, Damien Boudjemaa, Alexandru Buhuşi, Sony Mustivar, Valentin Negru, Daniel Opriţa, Mihai Roman II şi Hamza Younes (foto, îmbrăţişat de către coechipieri, după un gol marcat; www.stiriprahova.ro). Deci, şase români, dintre care unul – junior, şi tot atâţia străini. Nu se mai regăsesc în efectiv autohtonii Cristian Melinte (revenit la Palermo, după împrumutul pentru aproape un sezon), Alin Buleică, Pompiliu Stoica, Mihai Tudor (unicul ploieştean din lot rămas de la foştii acţionari), Bogdan Străuţ (a semnat cu FC Braşov, pentru trei sezoane), Florin Maxim, Florentin Dumitru, Valentin Bărbulescu, Adrian Borza, Olivian Surugiu, Răvan Neagu (revenit la FC Vaslui, după detaşarea pe perioada returului trecut) şi Mihai Dina. Totodată, s-a mai renunţat, din cauza expirării împrumuturilor ori pentru neactivarea clauzelor de prelungire a contractelor, la stranierii Matteo Gritti, Alvaro Silva Linares, Selim Ben Djemia, Aleksandar Stojimirovic, Patrick Osiako, Monsef Zerka şi Denis Sytnik. În loc, se spune, nefiind încă nimic confirmat oficial, vor veni la Petrolul nu mai puţin de 14 jucători de la Universitatea Cluj.

După cum se observă lesne, există câteva „surprize” la care suporterii „lupilor” nu credem că s-ar fi aşteptat. În primul rând ar fi menţinerea în lot a lui Mihai Roman II şi Alexandru Buhuşi, care nu au confirmat absolut deloc, dar sunt ţinuţi pe loc pe criteriul tinereţii lor şi a iluziei că vor „exploda” în viitor. Apoi, miră uşurinţa, aşa pare la prima vedere, cu care s-a renunţat la fotbalişti de valoare, precum Patrick Osiako, convocat în aceste zile la echipa naţională a Kenyei pentru partidele din preliminariile din Campionatul Mondial, Monsef Zerka şi Selim Ben Djemia. Potrivit declaraţiilor directorului general executiv al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu, făcute într-un cotidian local, lui Osiako i s-ar fi făcut o ofertă, fiind dorit şi în continuare, însă se observă că a fost preferat… Vali Negru. Despre Zerka, acelaşi oficial a afirmat că ar fi solicitat un salariu care – în opinia domniei sale – nu ar putea fi suportat de niciun club din România. În privinţa lui Ben Djemia, s-a zis că se va aştepta opţiunea formaţiei italiene Genoa în privinţa viitorului sezon. Mai exact, dacă va fi oprit în lotul „macaronarilor” sau va fi redirecţionat din nou. Totuşi, pe surse credibile, am aflat că jucătorul ar deveni liber de contract din vară! Mai degrabă, s-ar deduce că renunţările au fost strict legate de înregimentarea fotbaliştilor de la „U”, care au salarii mari şi sunt şi prima opţiune a viitorului acţionar, Florian Walter.

Despre antrenor, Andi  Crângu a declarat că ar putea fi anunţat oficial luni, 28 mai 2012, în eventualitatea în care va semna angajamentul cu SC FC Petrolul. Totuşi, zvonurile îl indică, ca şi instalat, pe Mircea Redenic. În tot acest context, să nu cumva să avem parte de un… deja-vu, amintirea „celebrei” fuziuni dintre Petrolul şi Astra, din anul 2003, cu urmările deja-ştiute, nefiind chiar aşa de îndepărtată, încât să fi fost uitată, deja. Păcat astfel că se strică o echipă care juca frumos, făcea spectacol şi era îndrăgită de fabuloşii suporteri ai „galben-albaştrilor”. Dar asta e problema conducătorilor găzarilor, care par implicaţi, în prezent, mai mult într-un „război” dintre două tabere: managerul general Vivi Răchită şi primarului Ploieştilui, pe de o parte, care fac lobby pentru cumpărarea clubului de către un fond de investiţii italian, cu Sven-Goran Eriksson scos în faţă, şi Florian Walter, Daniel Capră şi Alexandru Crângu, pe de alta. Dar să vedem cine va câştiga până la urmă. Numai viitorul ce se întrevedea frumos al Petrolului să nu fie spulberat de acest lupte intestine, absolut  de condamnat!

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline