„Lupii”, pe muchie de cuțit cu Unirea Slobozia. Până la urmă a fost un succes la limită, dintr-un penalti obținut pe final

Dragos Trestioreanu -

„Lupii”, pe muchie de cuțit cu Unirea Slobozia. Până la urmă a fost un succes la limită, dintr-un penalti obținut pe final

Astăzi, 7 februarie 2018, pe terenul sintetic principal – mai sunt încă două la fel, plus unul cu iarbă naturală – de la Centrul Național de Fotbal Al FRF, din… câmpul Buftei, un complex sportiv cu „de toate”, antrenorii principali ai combatantelor meciului amical dintre divizionarele C, FC Petrolul Ploiești și CSM Unirea Slobozia, prima aflată în cantonament la fața locului, iar a doua. venind de la cel de la Snagov, au optat pentru distribuții diferite, de la o repriză la alta. Astfel, Romulus Ciobanu a mizat mai întâi pe ceea ce ar putea fi primul „11”din campionat, dar nu bag mâna în foc, totuși. Cu Avram în poartă, cu Antoche, Ichim și Olaru în linia defensivă, cu Saim Tudor, Chindriș (cpt), Andor și Velisar în cvartetul de mijlocași și cu Popescu, Arnăutu și Păun în trioul ofensiv, Petrolul lui Ciobanu a arătat destul de bine. Dar era loc și de mai bine, într-adevăr. Scorul a fost deschis repede, Păun centrând în careul mare, de pe stânga, iar fundașul central bărbos al ialomițenilor, Apostol, presat din spate, a trimis mingea în propria-i poartă, din „6 metri”! Cu 1-0 încă din minutul 15, găzarii și-au dat și mai mult drumul la joc, același Păun mărind ecartul, patru minute mai târziu, după ce a plecat de la limita ofsaidului și a finalizat sus, în plasă, peste tânărul goal-keeper Negrușa. De subliniat că Georgian a marcat în fiecare dintre cele patru meciuri disputate în 2018, ajungând la cifra 7 și fiind astfel golgheterul din pregătiri!

Apoi, ploieștenii au condus jocul și în continuare, dar contrar cursului acestuia, parcă din joben, tânărul atacant care va împlini 19 ani în 2018, Năstase, a scos o suită de driblinguri amețitoare, cărora Antoche i-a căzut pradă, faultând la o jumătate de metru în interiorul lui „16 metri”, în lateral stânga, în sensul de atac al Unirii. Mereu lângă fază, recent revenit în activitate, bucureșteanul Radu Petrescu a pus just mingea pe var, acolo de unde Răduca a transformat cu fentă, trimițându-l pe Avram spre colțul din stânga sa, iar balonul – în celălalt. Scorul primului mitan a fost fixat chiar atunci: 2-1 pentru Petrolul, din minutul 34! Concluzia după cea dintâi jumătate a amicalului: fără a fi strălucit, băieții lui Ciobanu le-au fost superiori celor ai înaltului tehnician principal Enache Costea, fostul secund de la Unirea Slobozia, de-acum 10 ani, al ex-componentului și antrenorului Petrolului, Eusebiu Tudor, Sebi fiind cu siguranță acum doar într-o scurtă vacanță – trecând astfel și pe la Buftea – între două aventuri în Orient.

Cum scriam mai sus, la reluare, distribuție total schimbată la liderul ierarhiei turului campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a, Bolboașă – Prunescu, Frîncu (cpt), Țicu – Catană, Ene, Nițescu, Bratu (71 – Velisar) – Cîrjan – Lambru, Ciocâlteu. În schimb, Costea i-a menținut în teren pe Gherasim, Apostol și Ibrian (toți trei fiind, integraliști) și pe Năstase încă 30 de minute, după pauză. În privința ultimului, s-a dovedit foarte inspirat, scoțând și a doua lovitură de pedeapsă, după ce a fost trântit în careul mare de către un alt foarte tânăr jucător, Țicu. De data aceasta, emblematicul pentru Unirea, Toma, a transformat cu o execuție în stil mare – șut puternic spre vinclul stâng. Și s-a făcut de 2-2, cu 19 minute înainte de ultimul fluier al lui Radu Petrescu, cel care a dovedit o formă foarte bună la întoarcerea pe gazon, ulterior – reamintesc – delicatei operații suferite pe creier. Imediat, petroliștii au alergat după al… patrulea amical câștigat consecutiv în acest an și au reușit, cu 300 de secunde înainte de final, golul victoriei, bifat de Ciocâlteu, în urma unei lovituri de la „11 metri” obținută de vivacele Lambru, foarte activ și periculos ca atacant împins. Chiar dacă a ratat în două rânduri, la acțiuni personale purtate, cu mult curaj, în benzile laterale, juniorul s-a dovedit mereu prezent acolo unde „arde”, adică în careul mare, fiind astfel o soluție numai bună de back-up pentru Arnăutu. Evident, opțiunea finală îi va reveni lui Romulus Ciobanu, un antrenor care, deși provine dintr-un fundaș central, se observă iubește foarte mult atacul! Iar așa ceva le place suporterilor.

După 12-1, 2-1 și 5-0 cu echipele brașovene, ACS Steagu Roșu, Olimpic Cetate Râșnov și, respectiv, AS SR, a venit rândul unui 3-2 în cea dintâi confruntare amicală din seria celor care contează cu adevărat, urmând ca duelul de pe unul dintre terenurile cu iarbă din Complexul sportiv Nicolae Dobrin, de sâmbătă, 10 februarie, de la ora 12.00, să arate atât nivelul real actual al „lupilor”, cât și să ofere numele celor pe care antrenorul lor se poate încrede în returul care va începe pe 2-3 martie. Asta în condițiile în care se anticipează că Romică Ciobanu va miza mai mult, în Trivale, pe un „11” apropiat de acela care va ataca startul returului și va fi folosit și pe mai departe.

În cele două reprize, antrenorii Unirii, Enache Costea și Adrian Cristea, ultimul fiindu-i elev lui Sebi Tudor, la Slobozia, au folosit următoarea echipă: Negruşa – Drăguț (cpt), Ghinea, Apostol, Gherasim – Apetrei, Ibrian, Adăscăliței, Răduca – Năstase – Bucămai evoluând în repriza secundă și portarul Dumitrescu, și jucătorii de câmp Ene, Toma, Teodorescu, Lemnaru, Cazan, Stănescu și Comșa. La ialomițeni, au jucat și Roland Stănescu (fără realizări notabile, dar dacă ar fi fost monitorizat de… InStat, ar fi avut un punctaj destul de mare, făcându-și treaba la anumite categorii urmărite), și Lucian Cazan, un „U 21” venit de la Juventus București, pe care a „stat cu gura”, tot timpul, principalul formației echipate în roșu. Cu un fizic foarte bun, dovedind personalitate și că știe fotbal, se pune întrebarea ce i-o fi determinat pe bucureșteni să renunțe la acest tânăr fotbalist. Chiar, oare, de ce?

La meciul amical dintre FC Petrolul și CSM Unirea Slobozia au asistat – sau au trecut mai pe fugă pe la teren – antrenori ai loturilor naționale, unii dintre ei fiind, în diverse perioade, și pe banca „galben-albaștrilor”, precum Mihai Stoichiță (director tehnic al FRF), Nicolae Constantin (secundul lui Daniel Isăilă la „U 21”) și Răzvan Rotaru (colaboratorul de la „U 19” al lui Adrian Boingiu), apoi, Florin Constantinovici și Florin Bratu. Veniți s-o spioneze pe echipa clasată la finele turului pe locul al IV-lea în seria Farului Constanța, secunzii lui Petre Grigoraș, Marian Dinu și Ion Barbu, doi foști fundași centrali de nădejde ai trupei „marinarilor”, au rezistat până la final, primul luând și notițe. Totodată, ca de obicei, nu au lipsit de la un meci al Petrolului reprezentanți ai finanțatorului-partener, Veolia România, în frunte cu Mădălin Mihailovici, alături de care au urmărit jocul președintele executiv Cristi Vlad (în ziua disputei, fiul său, Alex, a împlinit vârsta de 10 ani!), vicepreședintele Octavian Grigore și Angelo Mateescu. La Buftea, am întâlnit și un alt fost petrolist, un brav goal-keeper cândva, Mihai Iulian Ilie, stabilit în Pitești și, în prezent, tehnician al apărătorilor buturilor echipei CS Mioveni, câștigătoare „în deschidere”, cu 3-1, în dauna colegei de eșalon secund, CS Balotești.

Foto: www.sportpictures.eu