Timpul estimat pentru citirea articolului este 90 secunde

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), dupa ce postul a fost vacantat odata cu numirea lui Razvan Ungureanu la sefia Executivului.

„În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.

Liberalul a declarat că a acceptat propunerea și s-a autosuspendat din PNL:

„Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de președintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informații persoane care fac parte din opoziția parlamentară, și nu din majoritate, și ca renunțarea la această practică, dn cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluției pe viitor a sistemului politic românesc”, a anunțat Meleșcanu.

„Am convingerea că echilibrul, pregătirea și experiența pe care le am în probleme de securitate internațională îmi vor permite să mă achit în bune condiții de asemenea responsabilitate, la nivel național”, a spus el.

Teodor Meleşcanu, senator PNL ales în Colegiul 3 Prahova (Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni), a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.

Meleșcanu este în prezent președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului.

Conducerea Serviciului de Informații Externe este asigurată de adjunctul directorului SIE, general Silviu Predoiu.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor celebri din ţara asta. Acuma, depinde de g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Timpul estimat pentru citirea articolului este 143 secunde Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „înainte”  era mai bine, am un mesaj:  D

Uite Vagner, nu (mai) e Vagner!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 218 secunde FC Petrolul Facebook Official a oferit informația conform căreia clubul găzarilor s-a despărțit amiabil de fotbalistul Alexandru Vagner,

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Timpul estimat pentru citirea articolului este 267 secunde Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurarea unui regim sălbatic de exploatare econ

Inline
Inline