Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova la data de 3.03.2012 a fost admisă în parte propunerea DIICOT – SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului I.L.V.,  în vârstă de 22 de ani, fără antecedente penale, pentru o perioada de 20 de zile, începând cu data de 03.03.2012  şi până la data de 22.03.2012 inclusiv.

Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, prevăzută şi pedepsită de art. 3 alin 1 din Legea 143/2000, comercializare de droguri de risc către consumatori minori, prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 coroborat cu art. 14 lit. c din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p.,  trafic de droguri de risc, prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea  art. 41 alin. 2 Cod penal, precum şi furt de energie electrică în formă calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin.1 şi 2 – art. 209 alin 1 lit g şi i C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. şi aplic. final a art. 33 lit. a C.p.;

S-a reţinut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2010, a introdus in ţară cantitatea de 100 grame rezină de  canabis  şi seminţe de canabis pe care le-a plantat ulterior la domiciliul său din oraşul Slănic şi a recoltat inflorescenţele.

Cu ocazia percheziţiei au fost identificate şi ridicate cinci plante de canabis, aflate în stadii diferite de dezvoltare, având condiţii de luminozitate, căldură şi ventilare create de către persoana cercetată, precum şi un sac de rafie care conţinea cantitatea de 900, 10 grame de materie vegetală şi tulpini vegetale, cu aspect specific plantei de canabis, în podul casei fiind descoperit un spaţiu amenajat unde urmau a fi transportate plantele de canabis în perioada în care se apropiau de maturitate.

Pentru realizarea micro-serei necesare dezvoltării plantelor de canabis (becuri, neon şi foehn, care funcţionau non-stop), inculpatul s-a branşat ilegal la reţeaua electrică.

Inculpatul a utilizat o parte din droguri pentru consum propriu, oferindu-l spre consum şi altor persoane, printre care şi minori .

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Prahova este definitivă întrucât nici inculpatul, dar nici procurorul nu au exercitat calea de atac a recursului.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline