În minivacanţa de care s-au bucurat romanii în weekend-ul ce tocmai a trecut, Prahova a rămas o destinație preferată a turiștilor, care au ales să se relaxeze aici, gradul de ocupare atingând în medie 70%. Stațiunile care au fost cele mai căutate au fost Sinaia și Bușteni.

În Câmpina şi Breaza au avut loc evenimente care au atras turiştii în numar semnificativ (grad de ocupare în medie 60-65%) cum ar fi Concertul de 1 iunie de pe platoul Muscel de la Campina sau “Joc și Cant la Breaza – Tradiţia, punte de legătură între trecut şi viitor”. Tot la Breaza, turiştii au fost invitaţi la Expoziţia Memorială ~ Aurel Vlaicu~ unde au putut admira expuse prin Asociaţia ARPA Aurel Vlaicu o serie de machete ale celebrului inventator.

Pe data de 1 iunie şi-a deschis porţile pentru un nou sezon turistic Complexul Şoimul – Băile Sărate Telega. Aici turiştii s-au bucurat de o baie plăcută, apa lacului sărat fiind deja foarte caldă, peste 30 grade, datorită efectului de seră care se crează în apă sărată. Gradul de ocupare aici a fost de aproximativ 35%.
 
 “Aceasta minivacanţă ne demonstrează încă odată că Prahova este o destinaţie favorite a turiştilor romani şi străini. Gradul de ocupare a fost bun, iar acum putem spune că vara şi-a intrat în drepturi, cu judeţul Prahova în frunte.” A declarat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline