Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a participat vineri, 31 august, în oraşul Chişinău, la dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, lucrare realizata de sculptorul prahovean Constantin Ionescu.

Bustul marelui domnitor a fost dezvelit de către Mircea Cosma, alături de Dorin Chirtoacă – primarul Municipiului Chişinău, şi academicianul Valeiu Matei.

Lucrarea a fost donată primăriei din Chişinău de către Societatea Cultural Istorică „Mihai Viteazul” şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, fiind amplasată la intersecţia Bulevardului Dacia cu Bulevardul Cuza Vodă din centrul Chişinăului.

Bustul domnitorului este reprezentat în costum de general de cavalerie purtând pe umeri hlamida domnească, pe piept o lentă-eşarfă, aşezată în diagonală ce susţine însemnul decoraţiei Medjidie, ordin turcesc, oferit în 1861 de sultanul Abdul Aziz.  Pe soclu au fost montate două placi din bronz reprezentând Ordinului Turcesc şi Ordinul Unirii.

Cu sprijinul Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul au mai fost ridicate în Repubica Moldova alte două busturi ale aceluiaşi domnitor la Cazangic – Leova şi Cimişlia.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline