Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA a prezentat marţi, 19 martie 2013, în cadrul unei conferinţe de presă principalele criterii după care se va face o regiune precum şi câteva elemente ale procesului de regionalizare – descentralizare formulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Astfel au fost menţionate principalele etape ale procesului de regionalizare, modelul regiunilor, necesitatea regionalizarii si beneficiile acesteia.

                    În ceea ce priveşte cadrul organizatoric care va gestiona derularea acestui proces, există două organisme care s-au constituit – un Consiliu Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) format din 3 grupuri de lucru (la nivel academic, aleşi locali şi demnitari, societate civilă) şi un Comitet Tehnic Interministerial pentru Regionalizare – Descentralizare (CTIRD) format din miniştrii şi experţi din administraţia publică centrală. Rolul primului organism – CONREG este de a analiza şi elabora modelele posibile de regionalizare şi de a propune varianta optimă pentru România. Rolul celui de al doilea organism – CTIRD este de a analiza atribuţiile ministerelor şi de a asigura transferarea competenţelor la nivelul regiunilor, judeţelor, municipiilor.

                     În acest context, preşedintele Mircea Cosma a subliniat importanţa procesului de regionalizare – descentralizare , având în vedere şi obiectivele tematice ale politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020.

                                                    

                                                      

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline