Senatorul PNL Mircea Diaconu arată, într-o scrisoare adresată preşedintelui Biroului Permanent al Senatului, că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti. 

Scrisoarea înregistrată la Senat esta datată 28 noiembrie, fiind înregistrată la Biroul Perment în 30 noiembrie, potrivit MEDIAFAX.

El arată, în document, că începând cu data de 24 noiembrie a solicitat primarului general al Capitalei să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mircea Diaconu, director în cadrul Teatrului „C.I. Nottara” şi senator, a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute şi pedepsite de art. 2531 şi art. 248 din Codul Penal al României.

În urma evaluărilor demarate în 15 noiembrie 2010, s-a constatat că în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diana Diaconu a exercitat, în perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august 2007, funcţia de actor în cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.

Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului „C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minimum un an experienţă în domeniul regiei, Maria Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Secţia „Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”.

În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline