Autorităţile române sunt pericol de a se afla în faţa unui nou caz Crulic. Virgil Cristian Pop, un deţinut român din Italia, a încetat din viaţă astăzi în condiţii suspecte. Românul fusese condamnat pentru furt şi trimis la penitenciarul din Lecce, în ciuda declaraţiilor sale de nevinovăţie. În semn de protest faţă de tratamentul la care este supus, românul a intrat în greva foamei la finalul lunii martie, continuându-şi cu înverşunare demersul până în această zi.

Cu 4 zile în urmă, autorităţile de pe lângă penitenciarul Lecce au decis transferul românului la spital, unde acesta a murit în ciuda intervenţiilor medicilor. Rămâne de văzut dacă aceasta se traduce într-un caz drastic de neglijenţă al autorităţilor italiene sau mai degrabă într-un exemplu de eşec al autorităţilor române de a acorda sprijin cetăţenilor de peste hotare.

În 2008, un caz similar a avut loc la Cracovia, unde românul Daniel Crulic a murit în urma grevei foamei pe care o iniţiase tot în semn de protest faţă de tratamentul autorităţilor. La acea dată, ministrul de externe Adrian Cioroianu a fost nevoit să-şi prezinte demisia, asumându-şi responsabilitatea pentru modul superficial în care statul român a decis să trateze cazul în raport cu cel polonez. Rămâne de văzut aşadar ce se va întâmpla în cazul lui Virgil Cristian Pop, fiind aşteptate comentarii din partea organelor autorizate, cât şi rezultatul concludent al necropsiei sale.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline