Primul-ministru Victor Ponta a cerut astăzi raportul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru stabilizarea cursului valutar. La jumătatea zilei, 1 euro atinsese cota record de 4,4373 lei, declanşând întrebări despre modul în care BNR tratează această situaţie.

Ponta şi-a exprimat încrederea în abilitatea lui Isărescu de a gestiona problemele financiare ce pot apărea în urma creşterii vertiginoase a monedei Euro, însă a evidenţiat totodată necesitatea unei mai bune informări a guvernului cu privire la politica internă a BNR. El a declarat că aşteaptă rezultate şi de la Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară, organism creat pentru a răspunde unor asemenea evenimente. Totodată, Ponta a exprimat dorinţa de a se pune la dispoziţia BNR ca partener în gestiunea situaţiei financiare din România, ministrul Florin Georgescu putând media o asemenea relaţie ca urmare a rolului său anterior în cadrul băncii.

Primul-ministru este decis să urmărească fluctuaţiile cursului valutar din următoarele săptămâni şi să intervină public, cu noi declaraţii, atunci când va fi cazul.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline