Gazeta de Prahova

Noutăţi despre proiectele autostrăzii Ploieşti-Braşov şi magistralei de metrou M6, 1 Mai – Otopeni

Național

Redactia

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a venit cu o serie de precizări legate de evoluţia a două foarte importante proiecte de infrastructură: autostrada Ploieşti – Braşov şi linia de metrou M6, 1 Mai – Otopeni. 

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: „Am avut o nouă întâlnire de lucru cu Banca Europeană de Reconstrucție şi Dezvoltare. Vreau să precizez că aceste întâlniri sunt săptămânale, în fiecare săptămână, la începutul săptămânii, ne întâlnim cu această bancă. La mijlocul săptămânii ne întâlnim cu BEI. Săptămânal. Şi astăzi, reprezentanții BERD ne-au dat o veste foarte bună: s-a luat decizia finală la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv, care trebuie să ne aducă bucurii. De asemenea, aș vrea să vă informăm că în conformitate cu calendarul pe care ni l-am asumat împreună cu Banca Mondială în faţa dumneavoastră, astăzi, 15 ianuarie, a devenit operațională Unitatea de Monitorizare a Proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov, i, împreună cu Banca Mondială. Sunt lucruri în care nu credea nimeni în urmă cu foarte puțin timp şi care, uitați, astăzi au demarat şi nu mai pot fi oprite, chiar dacă cineva ar dori acest lucru.”

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline