Nu-i merge deloc bine Petrolului în Antalya. Al treilea eşec de pe tărâm turcesc, din patru teste!

Sport

Redactia

Amânată de vineri seara, din cauza furtunii de la Belek, pentru sâmbătă, 9 februarie 2013, înainte de prânz, partida-test dintre Petrolul şi NK Maribor s-a încheiat cu succesul – scor: 3-1 (0-0) – campioanei en-titre a Sloveniei, lider detaşat şi în acest moment în prima ligă a ţării ex-iugoslave. Beneficiind de un drenaj foarte bun, terenul central de la complexul Susesi a oferit condiţii excelente de joc, prima repriză fiind una echilibrată, cu atacuri şi ocazii de ambele părţi. Dacă ploieştenii nu l-au putut folosi pe Gheorghe Grozav, menajat după întoarcerea de la echipa naţională, în schimb, adversarii i-au utilizat pe toţii internaţionalii lor din lot, şi ei de-abia reveniţi de la prima reprezentativă: portarul Jasmin Handanovic, vărul titularului dintre buturile Interului, Samir Handanovic, şi jucătorii de câmp Aleksander Rajcevic, Goran Cvijanovic şi Robert Beric. Învinşii nu i-au putut folosi nici pe francezii Damien Boudujemaa şi Florent Sauvadet, ambii accidentaţi, dar l-au avut în poartă, vreme de un ceas, pe Mircea Bornescu, refăcut după unele probleme musculare.

Dacă în prima jumătate a partidei, oricare dintre combatante ar fi putut marca, dar nu a reuşit, în mitanul secund, NK Maribor a rezolvat soarta întâlnirii în doar 10 minute, Dejan MezgaCristian_Valentin_Muscalu_in_Petrolul_-_Maribor_9.II.2013_Belek_fcpetrolul.ro, de două ori (minutele 62 – dintr-un penalti care nu prea a fost, la duelul dintre Jean Sony Alcenat şi Beric – şi 68, în urma unui şut de la 14 metri), şi Matija Smrekar (72 – după o frumoasă acţiune personală) învingându-l pe Valincius Povilas. Revenit alături de coechipierii săi în acest stagiu de pregătire şi jocuri, Jeremy Bokila (foto sus, în echipament galben-albastru; www.fcpetrolul.ro) părea a-şi fi readus la un moment dat echipa în meci, atunci când a finalizat o pasă lungă a lui Sony Mustivar, l-a driblat pe J. Handanovic şi a înscris apoi în poarta goală, în minutul 69. Astfel, Bokila a pus deja prima „cărămidă” a „construcţiei” care să-l readucă în sufletele fanilor Petrolului, foarte supăraţi, pe bună dreptate, ulterior „telenovelei” al cărei protagonist a fost până acum congolezo-olandezul. Cu o singură victorie şi trei înfrângeri în cele două stagii de la Lara şi, acum, Belek, petroliştii speră să se revanşeze luni, 11 februarie 2013, atunci când o vor întâlni pe a patra clasată din ierarhia la zi a primei ligi din Slovacia, MFK Kosice.

Confruntarea cu NK Maribor a putut fi urmărită în direct, în România, exclusiv pe siteul clubului sloven, postul de televiziune DigiSport renunţând s-o mai preia, aşa cum va face, de altfel, şi cu restul de patru jocuri pe care le mai are de disputat Petrolul în Turcia: cu Kosice, FK Zeta Golubovci (prima ligă din Muntenegru), de pe 13 februarie, Litex Loveci (14 Sherif_Ashraf_Hamid_Oquila_si_Vladut_Morar_in_Petrolul_-_Maribor_9.II.2013_Belek_fcpetrolul.rofebruarie) şi Steaua Roşie Belgrad (17 februarie). La finele întâlnirii cu slovenii, antrenorul principal al „galben-albaştrilor”, Cosmin Contra, a declarat pentru siteul clubului petroliştilor că „sunt supărat pentru rezultat. Am avut momente bune de joc, dar şi altele în care le-am făcut adevărate cadouri adversarilor, la golurile înscrise de către aceştia. Aşa s-a întâmplat şi în partida cu Shandong Luneng, aşa a fost şi cu Maribor, în repriza a doua. Sunt jucători cu experienţă la care nu mă aşteptam să comită astfel de erori, dar, pe de altă parte, e bine că se întâmplă aşa ceva în meciurile amicale, sperând să nu apară şi în cele oficiale. Am întâlnit o echipă bună, campioana Sloveniei, dar – cu mai multă atenţie – puteam obţine un rezultat bun, pentru că am avut ocazii”. Pe parcursul părţii secunde a disputei, Contra i-a introdus pe teren şi pe ultimii nou-veniţi, fostul internaţional de juniori Cristian Valentin Muscalu (foto dreapta, la balon), şi internaţionalul egiptean Sherif Ashraf Hamid Oquila (foto jos, primul din stânga). Niciunul – au apreciat martorii oculari – nu a prea convins, aşteptându-se acum decizia tehnicianului în privinţa oportunităţii achiziţionării lor.

SC FC PETROLUL: Bornescu (60 – Povilas) – Achim (57 – Alcenat), Neag (50 – Hoban), Geraldo (60 – Enza-Yamissi), Guilherme (60 – Grecu) – Romario (46 – Mustivar), L. Marinescu (cpt) – Renan (57 – Muscalu), M. Cristescu (60 – Ashraf), Morar (46 – Bokila) – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

NK MARIBOR: J. Handanovic – Milec, Rajcevic, Potokar, Trajkovski – Mezga, Mertelj (cpt), Filipovic, Cvijanovic – Smrekar, Beric. A mai jucat: Arghus. Antrenor: Darko Milanic.

La jocul de la „Susesi” au asistat şi acţionarul SC FC Petrolul, Daniel Capră, şi preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, reperaţi alături de agentul FIFA, Traian Gherghişan, cel cu care clubul găzarilor a colaborat iarna trecută, pe vremea managerului general Vivi Răchită, fost colaborator – înainte de a deveni antrenor – al impresarului.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline