La vârsta de 32 de ani, fiind născută pe 22 noimebrie 1985, la Sinaia, prahoveanca Raluca Strămăturaru – produs al școlii de sanie de la CSO Sinaia – a avut o prestație senzațională, pentru o practicantă de sporturi de iarnă din țara noastră, clasându-se pe poziția a VII-a a ierarhiei finale de la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, din Coreea de Sud. Raluca provine dintr-o familie care iubește sporturile de iarnă, și sora ei mai mică, Violeta, fiind sănieră.

Chiar dacă nu a prins medalie, deși timpul ei final, 3 minute și 6,288 secunde, a fost doar cu o secundă și 56 de miimi mai slab decât cel al câștigătoarei „aurului”, nemțoaica Natalie Geisenberger, performanța Ralucăi Strămăturaru este absolut de apreciat, ea fiind devansată doar de sportive provenind din țări infinit mai bogate și cu mare tradție față de a ei. Mai precis, precum Germania (pe podium, pe a doua treaptă, a urcat compatrioata Nataliei, Dajana Eitberger), Canada (medalie de bronz pentru Alex Gough) și Statele Unite ale Americii. De altfel, pe primele șase locuri s-au clasat trei germance, două canadience și o americancă! Cu atât mai mult trebuie lăudată prestația prahovencei! Interesant este că țara gazdă, Coreea de Sud, a avut în concurs o sănieră care se numește… Christina Aileen Firsch, ocupantă a poziției a VIII-a, fiind clar că a fost vorba despre o sportivă naționalizată numai pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang!

Performanța româncei  poate fi înscrisă aproape la nivelul celor ale sănierilor Ioan Apostol și Liviu Cepoi (locul 4, la JO de la Albertville, și locul 6, JO de la Lillehammer, ambele la „dublu”). Au mai fost doar trei alte perfomanțe, la patinaj viteză, biatlon și bob, dar sub cea a Ralucăi. Sinăianca era pe locul 10 după primele două coborări pe gheață, a urcat apoi pe 9, și la final, azi, pe 7, depășind o „sud-coreeancă” și, respectiv, o americancă!

Foto: www.a3.ro

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline