Nu a fost deloc o vinere fericită pentru divizionarele C din judeţul Prahova, niciuna dintre ele nereuşind să se impună, două remizând pe propriu teren, iar a treia a pierdut în deplasare. Sunt şi slabe speranţe ca Prahova 2010 Tomşani, cea care va juca asătăzi, să facă o surpriză. Aşa că, per total, o etapă aproape nefastă pentru ale noastre.

Un meci interesant s-a desfăşurat la Brazi, acolo unde Chimia şi Viitorul Domneşti au dovedit că sunt două dintre echipele tari ale Seriei a III-a a Ligii a III-a. Chiar dacă partida s-a încheiat fără goluri, 0-0, ritmul de joc, cu precădere în prima repriză, a fost unul superior acestui eşalon. Buna organizare a celor două echipe şi aşezarea perfectă pe teren a jucătorilor acestora nu a permis consemnarea a multe faze clare de gol, acestea apărând mai ales în partea a doua. Dar confruntarea a plăcut celor 200 de spectatori  datorită determinării şi ambiţiei combatanţilor, ca şi pentru suspansul menţinut până în ultimul minut al întâlnirii, în privinţa rezultatului. O dispută care a debutat cu o fază ce putea avea implicaţii mari asupra economiei generale. În minutul 5, Marius Vişan, unul dintre atacanţii Chimiei, a căzut ca secerat în terenul oaspeţilor, acuzând o lovitură în figură, care i-a provocat un epistaxis. Văzând sângele de pe faţa prahoveanului, Cristina Dorcioman, centralul din Câmpulung Muscel, s-a deplasat să-l întrebe pe asistentul de la tuşa din faţa tribunei, Gheorghiţă Bălan, din Piteşti, ce se întâmplase. După două serii de consultări prelungi, Dorcioman a luat decizia, ciudată, de a-i arăta doar cartonaşul galben lui Emil Greaca, fiul fostului petrolist Gheorghe Greaca. Firesc, dacă M. Vişan nu s-a autoaccidentat, singura decizie era eliminarea fotbalistului de la echipa ilfoveană. Cu 11 contra 10, încă din debutul meciului, altfel s-ar fi scris istoria. Aşa, oaspeţii au oferit o replică serioasă, au şi avut marile ocazii de a deschide scorul, însă s-a terminat 0-0, echitabil după aspectul general. Totuşi, cu amendamentul de mai sus, privind obligativitatea eliminării lui E. Greaca. Interesant este că suporterul numărul 1 al Chimiei a fost… Lucică Rădulescu, managerul sportiv al gazdelor oferind asistenţei un recital motivaţional de zile mari. Dacă şi pe teren s-ar fi transferat măcar 10% din vivacitatea oficialului echipei din Brazi, poate că şi rezultatul final ar fi fost în favoarea celor din Brazi. Antrenorul principal Tavi Grigore a optat pentru următoarea formulă de echipă: Ad. Gheorghe 6.5 – M. Dinu 6 (66 G. Şerban 5.5), S. Ciobanu 6.5, I Neagu 6.5, G. Roman 6.5 – C. Vlad 6.5, B. Minciună (cpt) 6, Irimescu 6, B. Năstase 6.5 – M. Vişan 6 (80 C. Munteanu), Arnăutu 5.5. Au primit cartonaşe galbene: B. Minciună (15), B. Năstase (27) şi M. Dinu (64).

Nici la Plopeni, CSO, care venea după un succes în deplasare, nu a avut mai mult noroc şi a pierdut astfel două dintre cele trei puncte cucerite la „adevăr”. Într-un fel, aproape că a dat pe pere cam cât dăduse pe mere: 1-1 cu Dunărea Turris Turnu Măgurele, după golurile marcate de  Puchea (88), respectiv R. Badea (17). După cum se observă, puţin a lipsit ca echipa de la Plopeni să piardă toată agoniseala de la Mihăileşti, din runda precedentă. În schimb, Conpet Ploieşti – ce remizase, etapa trecută, tocmai pe arena liderului la zi al Seriei a III-a, CS Buftea – a clacat la Chiajna, în partida cu satelitul prim-divizionarei Concordia: 1-3. După rezultatul din Ilfov şi cel de la Brazi, cu atât mai interesant devine derbiul prahovean de săptămâna viitoare, dintre echipa transportatorilor de ţiţei prin conducte şi cea a chimiştilor, cunoscută fiind mai vechea lor rivalitate. Totuşi, Conpetul a pornit cu dreptul, deschizând scorul prin D. Badea (36), însă egalarea a venit repede – I. Crăciun (39). După puază, gazdele au mai punct de două ori pentru o victorie clară, prin M. Militaru (48) şi M. Neagu (90+2).

Ultima echipa prahoveană din Seria a III-a, atât ca poziţie în clasament, dintre formaţiile locale, cât şi ca programare a partidei din această etapă, este Prahova 2010 Tomşani, fără victorie în acest sezon şi cu o sarcină ingrată, astăzi, la Mizil: joc contra liderului, CS Buftea. Aprioric, cam slabe speranţe pentru trupa păstorită de Radu Călin şi antrenată de Dan Dobai să schimbe acel 0 de pe coloana succeselor.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline