Orașul Bușteni a găzduit în aceste zile (22-24 noiembrie 2012) întâlnirea trimestrială a Consiliului Director al Asociației Orașelor din România, la care au participat aproximativ 30 de primari din țară. Printre invitați s-au numărat și câțiva reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor (Paul Zai – consilier ministru MAI, Dorin Ciomag – director MAI și Ion Costache Petre – prorector al Colegiului Național de Administrație), dar și ai Ministerului Finanțelor Publice, ai Ministerului Mediului și Pădurilor și ai Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Lucrările au fost conduse de către primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei – președinte AOR, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin – secretar AOR și primarul orașului Balș, Teodosescu Mădălin Ady – primvicepreședinte AOR.

În cadrul reuniunii au fost dezbătute, pe lângă problemele administrației publice locale din cadul orașelor, și câteva probleme legate de efectele descentralizării în educație și sănătate, precum și de creșterea resurselor financiare în bugetele locale pentru îndeplinirea tuturor atribuțiilor conform legii.

Tot cu această ocazie, reprezentanții Consiliului Director al AOR au purtat discuții referitoare la metode de îmbunătățire a Legii 215/2001.

După ședință, edililor le-au fost prezentate oportunitățile oferite de zona montană și de zăpadă în cadrul “Târgului de Turism Montan” ce se desfășoară la Bușteni înperioada 23-25 noiembrie 2012.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline