Percheziţii acasă la primarul din Floreşti. UPDATE VIDEO

Daniel Dimache -

Percheziţii acasă la primarul din Floreşti. UPDATE VIDEO

UPDATE – PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

 Marți, 12 iulie, polițiștii prahoveni au efectuat 29 de percheziții la persone bănuite de infracțiuni economice. 20 de  mandate de aducere au fost puse în aplicare.

 La data de 12 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.J.P. Prahova au efectuat 29 de percheziții la persoane bănuite infracțiuni economice.

Perchezițiile au avut loc la 28 de locații din Județul Prahova (municipiul Câmpina și comunele Florești și Filipeștii de Pădure) și una din Râșnov – județul Brașov.

Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil.

De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă și, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla.Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc.

Prejudiciul creat prin săvârșirea acestor infracțiuni este evaluat la aproximativ 6.500.000 de lei. De asemenea, sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.20 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.Polițiștii au ridicat de la locațiile vizate documente de evidență contabilă, documente bancare, unități de calcul și medii de stocare, precum și sume de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor și abuz în serviciu, precum și complicitate la aceste infracțiuni.

Perchezițiile au fost efectuate cu spijinul polițiștilor de ordine publică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase din I.J.P. Prahova, precum și al luptătorilor S.A.S.La acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

 

Astăzi, 12 iulie, de la primele ore ale dimineţii au început mai multe percheziţii, vizat fiind în principal Eugen David, primarul din comuna Floreşti, în legătură cu deturnarea de fonduri publice, acesta fiind suspectat de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani. Efective importante de poliţişti, jandarmi, coordonate de un procuror au împânzit comuna. Au fost percheziţionate inclusiv clădirea Primăriei, dar şi domiciliul primarului. Eugen David iniţial nu a fost găsit. Vă prezentăm comunicatul remis de Poliţia Judeţeană Prahova:

„PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

La această oră, polițiștii prahoveni efectuează 29 de percheziții la persone bănuite de infracțiuni economice. 20 de  mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

La data de 12 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.J.P. Prahova efectuează 29 de percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile de desfășoară la 28 de locații din Județul Prahova și una din județul Brașov.

Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale se ridică la peste 3.200.000 de lei.

De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă și, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.

20 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate cu spijinul polițiștilor de ordine publică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase din I.J.P. Prahova, precum și al luptătorilor S.A.S.

La acțiuni participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”