Petrolul ’52… oaspete pe terenul pe care joacă acasă! AS Tufeni a închiriat „Ilie Oană” pentru returul cu găzarii

Sport

Dragos Trestioreanu

Sâmbătă, 11 martie 2017, de la ora 17.00, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, va fi un meci de fotbal mai deosebit. Pentru prima oară în acest sezon, ACS Petrolul ’52 nu va mai fi echipa gazdă, pentru că organizatoarea meciului din etapa a XIX-a a campionatului Ligii A Prahova este… AS Tufeni Băicoi. Mai exact, cea care a fost cea dintâi grupare oaspete din ediția actuală a găzarilor! Dar, după cum știe deja, acest AS Tufeni Băicoi nu mai este gruparea din prima jumătate a competiției, ci aceea care i-a preluat locul și linia de clasament începând cu debutul acestei luni, CS Petrolul 95. Evident însă, în statistici se va trece tot denumirea formației care a început întrecerile, regulamentul – reamintesc – nepermițând modificări de nume pe parcursul unui sezon. Alt element de culoare ar fi numele patronului gazdelor de sâmbătă, Daniel Chiriță (foto; www.liga2.ro), nimeni altul decât fundașul central în vârstă de 42 de ani al echipei ACS Petrolul ’52 Ploiești! Așa cum am mai scris, de altfel, cel căruia apropiații îi zic Chiru va lua loc, firesc, în tribună. Iar pe teren, în trupa pe care o patronează, s-ar putea afla un alt veteran, Costin Ene, patronul firmei Eka Trust și al echipei de minifotbal cu același nume, totodată și finanțator important al băieților lui Chiriță, cu o contribuție materială serioasă la închirierea stadionului pentru meciul din  runda a doua a returului.

Daniel Chirita, liga2.roDespre noul AS Tufeni Băicoi se spune că ar fi aproape… AS Ploiești, una dintre echipele imprevizibile de acum câțiva ani din Liga A Prahova, patronată atunci tot de același Costin Ene, care a desființat-o la un moment dat. Între timp, de la CS Petrolul 95, din sezonul trecut, au plecat fotbaliști cu experiența eșaloanelor superioare, precum Valeriu Aristan (fost în Liga 1 la FC Brașov), Cristian Nica, emigrat în Canada, și Octavian Cărbujaru. Antrenor-jucător la AS Tufeni Băicoi este acum Iulian Savu, fost jucător și tehnician la… AS Ploiești, cunoscut încă de pe vremea când apăra culorile Astrei Ploiești, cea originală, în Divizia C. Cel mai cunoscut echipier al Tufeniului din prezent este Aurel Stan, care a jucat la AS Conpet, pe vremea când acea trupă chiar reprezenta ceva. Altul ar fi Florin Ion, zis Faiacă. Cu restul sunt mai familiarizați cei care au fost mereu apropiați fotbalului jucat în campionatele județene sau în cele de minifotbal ori futsal. De altfel, gruparea care îl are în conducere pe fostul oficial al AS Tufeni Băicoi din tur, Giani Chiotoroiu, un strașnic om de fotbal local, a încercat, dar a fost prea din scurt sau neregulamentar, de a-i aduce pe mijlocașul Marian Bălan, de la CSO Plopeni, fost campion și internațional de futsal, și pe Cristian Dumitrache, alias Găină, în prezent la CS Ceptura. Despre cel din urmă am scris cu prilejul meciului jucat de CS Blejoi la CS Ceptura, Dumitrache – component al echipei naționale a artiștilor – nemaiputând evolua decât la cea din urmă formație. Asta după ce a început campionatul la… CS Petrolul 95. Dacă regulamentul ar fi permis schimbarea unei denumiri în timpul întrecerilor, iar astfel CS Petrolul 95 ar fi combătut sub acest nume, cazul lui „Găină” se putea rezolva. Nu a fost să fie!

În privința… oaspeților, antrenorul principal al Petrolului ’52, Octavian Grigore, asistat de către secundul Gheorghe Liliac, s-a decis deja asupra lotului de 18 care va fi înscris în raportul de joc de către delegatul Costin Ilie. Au rămas în afara efectivului pentru meciul cu Tufeniul mai sus-amintitul Daniel Chiriță, portarul Claudiu Chiș, mijlocașul Valentin Alin Ursu și ultimul venit în tabăra „galben-albaștrilor”, atacantul Roland Dedius Stănescu. Se întrevede astfel un următor prim „11”: I. Marinică – R. Catană, Prunescu, Alecsandru, Velisar – Vl. Butufei – Nini Popescu, Cl. Tudor, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă, iar ca rezerve, tânărul goal-keeper George Nițache (sosit de la o echipă de Liga B Prahova) și jucătorii de câmp Alberto Olaru, Alexandru Radu, Ilie Dumitrescu, Tiberiu Nițescu, Dănuț Iancu (revenit în iarnă de la Petrolistul Boldești) și Michel Jipa. Este efectivul cu ajutorul căruia Tavi Grigore și Gheorghe Liliac vor încerca să bifeze un nou succes, al doilea consecutiv din retur, dar și înscrierea unui număr cât mai mare de goluri, pentru a ține aproape de actualul lider, CS Blejoi, care are acum unul în plus, la un punctaj egal, și va avea parte de un adversar facil, tot sâmbătă, dar de la 11.00: ultima clasată Unirea Cocorăștii Colț.

Reamintesc că brigada de arbitri este compusă din Bianca Giuran (Ploiești), Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) și Gabriel Eanche (Ploiești), observator AJF fiind ploieșteanul Cătălin Eugen Popescu, iar biletele pentru jocul dintre AS Tufeni Băicoi și ACS Petrolul ’52 se vor găsi, la casele speciale de la arena Ilie Oană, până la fluierul de debut al partidei.

Foto: www.republicanii.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline