Primăria municipiului Ploiești, prin RASP, informează cetatenii ca se dezvoltă sistemul de colectare selectiva a deseurilor pe raza orasului.În acest sens au fost amplasate 80 containere tip IGLOO in baterii de cate trei bucati, in 27 de locatii din municipiul Ploiesti in vederea optimizarii sistemului de colectare separata a deseurilor atât pentru ploieștenii care locuiesc la bloc, dar și pentru cei care locuiesc la case.Reamintim cetățenilor că în anul 2012, persoanele fizice de la locuintele individuale (case) au fost dotate cu saci pentru colectare selectiva a deseurilor pe cele 3 fractii, periodicitatea de colectare a acestora facandu-se conform unui program; au fost prevazute in cadrul contractelor tarife diferentiate pentru cetatenii care colecteaza selectiv, ca o masura de stimulare a populatiei.

Tot anul trecut au fost realizate, in cadrul sistemului de colectare selective, platforme supraterane in 110 locatii amplasate langa platformele gospodaresti destinate blocurilor cu patru nivele din municipiul Ploiesti, find dotate cu eurocontainere destinate colectarii selective, cate unul pentru fiecare fractie PET/metal, hartie-carton, sticla.

Suplimentar au fost realizate si platforme cu containere de colectare ingropate, in 16 zone din care 10 sunt functionale, iar 6 sunt in curs de finalizare. Aceste platforme ingropate, constituie un sitem inovator, care amplaseaza eurocontainerele in subteran, aducand un design nou, integrat in peisajul urban al municipiului Ploiesti. Prin existenta acestora se elimina poluarea mediului, prezenta rozatoarelor, insectelor, mirosul deseurilor, precum si imprastierea acestora de catre animale si oameni. Acest sistem este protejat de intemperii si de riscul de incendiere. Pentru manevrare, sistemul poate fi actionat printr-o instalatie hidraulica a masinii de colectare a deseurilor.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline