Primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonoma de Servicii Publice, alaturi de operatorul de salubritate, implementeaza in aceasta perioada un program intensiv de informare si constientizare a cetatenilor municipiului Ploiesti cu privire la necesitatea asigurarii colectarii selective a deseurilor conform prevederilor HCL 476/2012.

La nivelul municipiului Ploiesti s-au stabilit conditiile (drepturi/obligatii) de organizare ale acestei activitati in conformitate cu legislatia de mediu in vigoare astfel:

–          In prezent, in actualul sistem de colectare selectiva a deseurilor sunt montate containere pentru cele trei fractii (pet, hartie, sticla/metal) in 107 locatii (vezi lista atasata).

–          Pentru cetatenii municipiului Ploiesti care locuiesc la casa, dar si pentru locuitorii din blocurile turn se distribuie saci pe cele trei fractii, in cazul asigurarii cantitatii minime de deseu reciclabil, factura lunara de salubritate urmand a fi diminuata.

–          Incepand cu luna decembrie a anului 2012, referitor la activitatea de colectare selectiva implementata la blocuri, operatorul de salubritate asigura, la solicitarea administratorilor/presedintilor asociatilor de proprietari, sisteme constand in amplasarea pe fiecare nivel al scarilor de bloc, a unor suporti speciali pentru sustinerea sacilor de colectare selectiva a deseurilor pe cele trei fractii.

Pentru informatii suplimentare cu privire la programul de colectare selectiva din municipiul Ploiesti, cetatenii sunt invitati la sediul RASP Ploiesti, Biroul pentru Protectia Mediului, situat in Ploiesti, Pta. Victoriei, nr. 17, de luni pana joi in intervalul orar 08:00-16:30 si vineri in intervalul orar 08:00-14:00.  

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline