Programul de lucru zilnic al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Prahova a fost prelungit cu o oră, până pe 18 ianuarie, data limită la care șoferii își pot schimba permisele fără să facă, mai întâi, vizita medicală.

Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că zilnic sute de persoane iau cu asalt instituția pentru obținerea mult doritului act, înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Rutier.

Din 19 ianuarie, cine vrea să-și schimbe permisul plătește, ca și până acum, o taxă de 68 de lei, dar e obligat să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care l-ar putea împiedica să conducă.

Printre alte modificări aduse de noul Cod Rutier, se va susţine un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor pentru mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline