Gazeta de Prahova

PLOIEŞTI. Record de amenzi date de Poliţia Locală

Știri

Redactia

Primăria Municipiului Ploiești informează cetăţenii că polițiștii locali cu atribuţii pe linie rutieră au efectuat, în perioada 19 – 25 noiembrie 2012, o serie de controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 – referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.

Astfel, au fost surprinse 85 de persoane care nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere și au circulat neregulamentar pe mai multe străzi din municipiu.

Menționăm că un număr de 11 conducători auto au fost sancționați deoarece au staționat sau oprit autoturismul pe trecerile de pietoni ori pe partea carosabilă, obligând în acest fel conducătorii celorlalte autovehicule să încalce marcajul ce separă benzile de circulație.

 

Agenții locali au sancționat 32 conducători de autovehicule destinate transportului de marfă care nu au respectat prevederile art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 – referitoare la circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție stabilite de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă. Aceștia au fost surprinși pe străzile Domnișori, Mircea cel Bătrân, Transilvaniei, B.P. Hașdeu, Gh. Doja, Alexandru Depărățeanu, Șoseaua Nordului și B-dul Republicii.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.400 lei.

 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline