La una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Ploiești, Colegiul Național ”Virgil Madgearu”, au loc, până pe 7 decembrie, o mulțime de manifestări care mai de care mai atractive, prilejuite de aniversarea a 138 de ani de activitate neîntreruptă a instituției.

Zilele Colegiului ”Virgil Madgearu” au debutat astăzi cu comemorarea economistului Virgil Madgearu, la care au luat parte și autoritățile locale prahovene. „Am ]mplinit 138 de ani de când a fost înființat Liceul Comercial. Camera de Comerț și Industrie le-a sugerat negustorilor să doneze o sumă de bani pentru înființarea unei școli cu profil și aceștia au dat curs solicității”, a declarat directorul Colegiului Național ”Virgil Madgearu”, dumitra Dragomir.

În timpul manifestării, după o slujbă religioasă, elevii au depus un buchet de flori la bustul lui Virgil Madgearu, din curtea școlii și au plantat un brad. Profesoarele de turism și alimentație Iuliana Nicolae și Camelia Stoica au pregătit expoziția culinară numită Regal Gastronomic. De asemenea, elevii au demonstrat că pot pune pe picioare o afacere și pot participa la acțiuni de protecție a mediului. Și metodele de relaxare alternative și mâncarea sănătoasă au constituit teme de lucru pentru elevi. „Am vorbit despre alimentele care ne pot face doar bine, despre muzicoterabie, reflexoterapie și masajoterapie, cristaloterapie, aromaterapie și altele”, a declarat profesorul Carmen Matei.

Manifestările din cadrul Zilelor Colegiului ”Virgil Madgearu” vor continua mâine.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline