Gazeta de Prahova

Poliţia Locală vrea să ne scape de târgurile auto de pe trotuare şi din parcări

Știri

Redactia

Poliția Locală Ploiești, prin consilierii Serviciului Disciplină în Construcții-Afișaj Stradal, Protecția Mediului și Control Comercial, a desfășurat în cursul zilei de marți, 18 septembrie 2012, activități de notificare a proprietarilor autovehiculelor expuse spre vânzare pe domeniul public. Acestora li s-a adus la cunoștință că, în termen de 48 de ore de la înștiințare, au obligația de a lua măsurile necesare pentru mutarea autovehiculului pe un teren privat sau de îndepărtare a afișelor, însemnelor ori a altor înscrisuri care privesc intenția de vânzare sau închiriere a mașinii. 

În caz contrar, proprietarii autovehiculelor expuse spre vânzare pe domeniul public riscă să fie sancționați – conform prevederilor H.C.L. nr. 7/2009, unde se menționează la art. 6., pct.1: ” expunerea spre vânzare/închiriere a vehiculelor pe raza Municipiului Ploiești se efectuează de către persoane fizice și juridice doar în spații special amenajate și autorizate, în condițiile legii (târguri auto, showroom-uri,etc.) ” – cu amendă contraventională cuprinsă între 1000-2500 lei (pers.juridice) și între 500-1500 lei (pers. fizice), urmând ca autoturismul să fie ridicat de pe domeniul public, conform H.C.L. nr. 96/2009, cu achitarea taxelor legale.

Astfel, au fost afișate peste 50 de notificări pe mașinile staționate pe domeniul public, ce aveau expuse anunțuri prin care se făcea cunoscută intenția de comercializare a autoturismului. Într-o primă etapă, s-a avut în vedere următoarele zone: Mc Donald’s Nord – Complex Nord, Kaufland Vest – Biserica Eroilor, str. Cosminele – supermarket Penny, str. Cosminele – intersecție Mărășești, B-dul Republicii – S.C. Electrica, Centrul Civic. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline