Poliţia prahoveană a fost reorganizată. Află câte secţii au mai rămas

Redactia -

Poliţia prahoveană a fost reorganizată. Află câte secţii au mai rămas

În condiţiile unei evoluţii atât de complexe şi rapide a nediului rural, activitatea poliţiştilor ce acţionează în aceste zone nu este deloc uşoară. Mai ales în condiţiile în care poliţistul din comună se confruntă cu toată paleta de fapte contravenţionale sau penale. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimii ani, la nivel naţional au fost abordate mai multe variante de organizare a poliţiei din mediul rural.

Ultima reorganizare în acest domeniu a avut loc anul trecut, atunci când la nivel naţional au fost înfiinţate 388 secţii de poliţie rurală. O secţie de poliţie rurală coordona, în medie, activitatea a 7 posturi de poliţie comunale.

În anul 2012, la ultimele evaluări realizate din acest punct de vedere, a rezultat că se impune o nouă strategie de eficientizare a activităţii Poliţiei în mediul rural. Concluztia studiilor efectuate a fost de a se menţine secţiile rurale, în paralel cu suplimentarea funcţiilor de la posturile comunale (respectiv cele de şef de post şi ajutor al acestuia).

Astfel, de la data de 1 septembrie, rămân 11 secţii de poliţie rurală, faţă de 12 (Secţia Slănic fiind desfiinţată), care coordonează activitatea a 65 de posturi comunale de poliţie, conform hărţii anexate.

De asemenea, 19 posturi sunt arondate la poliţii municipale sau orăşeneşti, după cum urmează: la Poliţia Municipiului Câmpina – Posturile Băneşti şi Poiana

 

 

Câmpina; la Breaza – Posturile Adunaţi şi Talea; la Slănic – Posturile Aluniş, Bertea, Ştefeşti şi Vărbilău; la Băicoi – Posturile Cocorăştii Mislii şi Scorţeni; la Plopeni – Posturile Cosminele, Dumbrăveşti şi Vâlcăneşti; la Mizil – Postul Gura Vadului, la Vălenii de Munte – Posturile Gura Vitioarei, Predeal Sărari şi Teişani; la Comarnic – Postul Secăria, iar la Boldeşti-Scăeni – Postul Lipăneşti.