Poliţiştii desfiinţează miturile despre metodele de a scăpa de amendă când te prinde radarul

Redactia -

Poliţiştii desfiinţează miturile despre metodele de a scăpa de amendă când te prinde radarul

Singura modalitate de a scăpa de amenzile de circulaţie este să respecţi legislaţia în domeniu. Restul sunt mituri …

Suntem în stradă nu pentru că vrem să te amendăm, ci pentru că ne dorim să ajungi în siguranţă la destinaţia ta. Fie ca mergi zilnic la serviciu, că faci naveta, ori vrei să ajungi la familie, în altă localitate sau să evadezi din urban, drumul tău să îl parcurgi cu viteza legală, informează Poliţia Română.

Ce rişti dacă depăşeşti viteza?

Dacă vei calca pedala de acceleraţie mai mult decât prevede legea, suntem nevoiţi să constatăm contravenţia.

Ce trebuie să ştii dacă te-a prins radarul?

Viteza cu care circuli pe drumurile publice o măsurăm cu cinemometre. Acestea sunt nişte
aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a vehiculelor, sunt mijloace tehnice certificate sau omologate şi verificate metrologic.

Sunt situaţii în care un poliţist operează dispozitivul radar (amplasat pe o autospecială de poliţie) şi un altul întocmeşte procesul-verbal de contravenţie.

Aşadar, orice poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate, prin radio, de către operatorul radarului, chiar dacă se află în alt loc decât acela unde este poliţistul care te-a oprit.
Din anul 2009 nu mai este prevăzută obligativitatea atestării operatorului radar.

Probele „vorbesc”…

Dacă vei vrea să faci plângere împotriva măsurii luate, noi vom pune la dispoziţia instanţei judecătoreşti înregistrarea cu aparatul, care cuprinde cel puţin data şi ora la care a fost efectuată măsurarea, valoarea vitezei şi imaginea maşinii, cu numărul de înmatriculare.

Avem încredere în tine că vei înţelege că viaţa ta şi a celor din jur depinde de cum te porţi la volan, se mai arată în comunicatul poliţiei.