Pomii de Crăciun sunt gata de scos pe piața prahoveană

Știri

Redactia

Anul acesta, pomii de Crăciun vor fi scoși la vânzare de către Direcția Silvică Prahova începând cu ziua de 1 decembrie. Autoritățile și-au făcut calculele și conform acestora se vor tăia din pepiniere aproximativ 3.300 de brazi și molizi, iar prețurile acestora vor fi în funție de mărimea arborelui: încep de la 20 de lei – între 07 și 1,5 metri- și cresc cu 20 de lei pe metru, raportat la înălțime.

Conform lui Alin Popescu, din cadrul Direcției Silvice Prahova, pomii de Crăciun mai mari de 15 metri se recoltează separat, pe bază de comandă din partea instituțiilor, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când Primăria Ploiești, de exemplu, a achiziționat cinci pomi pentru a-i amplasa în oraș.  

Persoanele care doresc să cumpere brazi tăiați din județul nostru, trebuie să se adreseze ocoalelor silvice, dar aceasta nu este singura variantă pentru a respecta tradiția în timpul sărbătorilor de iarnă. Cine vrea un pom viu, poate lua un molid în ghiveci, cu înălțimea cuprinsă între doi și patru metri, de la pepiniera Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești. Prețul este de 124 de lei bucata, cu tot cu TVA.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline