În perioada 24.06 – 07.09.2011, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al judeţului Prahova efectuează activităţi de informare preventivă la taberele şcolare din Sinaia şi Buşteni. Activităţile se desfăşoară săptămânal, în zilele de luni şi miercuri, la taberele organizate în cadrul Centrului Social Pastoral „Sf Cruce” – proiectul „Alege Scoala” de la Mănâstirea Caraiman din Buşteni.
La acţiunile de informare preventivă desfăşurate, cadrele specializate au urmărit ca elevii aflati în tabară să dobândească într-o manieră plăcută şi interactivă cunoştinţele necesare prevenirii situaţiilor de urgenţă şi abordarea unui comportament de autoprotecţie în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Prin discuţii interactive, stimulative şi vizionarea unor materiale video privind modul de comportare în situaţii de urgenţă, abordări care au menirea de a-i provoca şi incita pe elevi la dialog, cât şi prin prezentarea unor tematici specifice situaţiilor de urgenţă, care au vizat comportamentul copiilor în caz de cutremure, incendii precum şi vacanţa în siguranţă, s-a urmărit formarea unor deprinderi şi cunoştinţe necesare, care să îi ajute pe cei mici să facă faţă situaţiilor dificile, ai căror protagonişti ar putea fi la un moment dat.
Cu această ocazie cadrele didactice însoţitoare ale grupurilor de copii au manifestat interes şi preocupare pentru acest tip de instruiri, care privesc activitatea extracuriculară  a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un bagaj de cunoştinţe şi în mare măsură cunosc procedurile specifice în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
De asemenea, elevii s-au arătat a fi foarte încântaţi de vizita pompierilor, mulţi dintre aceştia solicitând pompierilor să mai vină în mijlocul lor şi eventual să întoarcă vizita acestora.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline