Timpul estimat pentru citirea articolului este 131 secunde

20.02.2012 – intervenţii degajare ţurţuri 

Echipajele de intervenţie din cadrul ISU Prahova au fost solicitate să intervină pentru îndepărtarea ţurţurilor de la acoperişurile a 20 de clădiri.

Recomandări pentru siguranţa cetăţenilor.

ü Cetăţenii trebuie să se deplaseze cu atenţie pe lângă clădiri, la distanţă de siguranţă faţă de acestea, pentru a evita căderea accidentală a ţurţurilor.

ü De asemenea proprietarii, asociaţiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe acoperişurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători şi să îndepărteze ţurţurii ce se formează pe elementele de construcţie ale clădirilor, pentru e evita riscul producerii unor accidente.

ü Îndepărtarea ţurţurilor se poate face uşor cu lopata pentru zăpadă, lovindu-i dinspre clădire spre exteriorul acesteia. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii acestora au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus.

ü În situaţia în care clădirea este foarte înaltă şi nu se poate ajunge la ţurţuri decât cu dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar zona este una foarte circulată, cetăţenii pot solicita intervenţia echipajelor de pompieri.

 

În urma intervenţiilor echipajelor de salvatori nu s-au înregistarat victime.

 Echipajele SMURD au intervenit în 34 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                          

                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

                                                             

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor celebri din ţara asta. Acuma, depinde de g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Timpul estimat pentru citirea articolului este 143 secunde Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „înainte”  era mai bine, am un mesaj:  D

Uite Vagner, nu (mai) e Vagner!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 218 secunde FC Petrolul Facebook Official a oferit informația conform căreia clubul găzarilor s-a despărțit amiabil de fotbalistul Alexandru Vagner,

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Timpul estimat pentru citirea articolului este 267 secunde Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurarea unui regim sălbatic de exploatare econ

Inline
Inline