Posturi vacante în administraţie: Nu mai vrea nimeni director la Consiliul Judeţean sau paznic /necalificat la Primărie

Daniel Dimache -

Posturi vacante în administraţie: Nu mai vrea nimeni director la Consiliul Judeţean sau paznic /necalificat la Primărie

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader şi viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea au organizat împreună o conferinţă de presă pentru a vorbi despre blocajul plăţilor la nivelul primăriei municipiului Ploieşti care afectează activitatea Clubului Sportiv Municipal şi cea de dezinsecţie/deratizare. Conform celor doi, atât primarul, dar şi aparatul de specialitate ar trebui să-şi asume această poziţie.

Legat de neasumarea răspunderii, Toader a declarat că există 6 posturi vacante importante în instituţia pe care o conduce, pe care nu vrea să le ocupe nimeni, nici salariaţi din cadrul CJ, dar nici alţi candidaţi. “Există un blocaj, am observat de foarte mult timp. Nu mai vrea nimeni din aparatul de specialitate să-şi asume responsabilitatea pentru actele întocmite sau pentru deciziile luate”, a declarat preşedintele CJ.

La concursul pentru funcţia de director adjunct al arhitectului şef pe judeţ nu s-a prezentat niciun candidat, concursul urmând să fie reluat şi să fie invitaţi să participe şi inginerii, postul fiind initial oferit numai celor cu studii de arhitectură. De asemenea, a rămas vacant şi postul de director al Centrul Judeţean de Cultură, la concurs prezentându-se un singur candidat care însă nu a îndeplinit condiţiile de eligibilitate. Preşedintele CJ a arătat că nu salariul este motivul neatractivităţii posturilor din administraţie. “Sunt posturi remunerate corespunzător, e un salariu undeva la 4.000 de lei. Eu consider că nu se prezintă din alte motive”, a declarat Bogdan Toader. Nici postul de director al Direcţiei Juridice nu-l vrea nimeni, nici măcar juriştii din cadrul serviciului nu vor să-l ocupe temporar. Pentru sporul de 30% de conducere, oamenii fug de răspundere, nu vor să se expună şi să semneze în această calitate acte. Funcţionarii se tem că deciziile luate în funcţiile de conducere i-ar putea aduce mai târziu în faţa anchetatorilor, aşa cum s-a întâmplat atât cu aleşi, dar şi cu funcţionari din diverse instituţii, printre care şi Primăria Ploieşti.

De asemenea, viceprimarul Ploieştiului Cristian Ganea a relatat faptul că pentru cele 24 de posturi înfiinţate de Primăria municipiului Ploieşti, pentru paza Parcului municipal Vest s-au prezentat la concurs doar 12 candidaţi, jumătate din acestea rămânând vacante. Iar pentru cele 40 de posturi oferite necalificaţilor, la îngrijirea Parcului nu a venit NIMENI.

Aviz celor 9000 de şomeri de şomeri (dintre care 500 cu studii superioare) aflaţi în evidenţele judeţului Prahova, dar şi altor persoane aflate în căutarea de locuri de muncă: sunt locuri de muncă libere la Primărie şi la Judeţ. Desigur, fiecare poate aplica în funcţie de pregătirea lui. O sugestie pentru angajatori: să facă o publicitate cât mai largă acestor concursuri pentru a avea acces toţi cei care sunt dispuşi să muncească, să aibă responsabilitate şi să se mulţumească cu salariul, mare sau mic, de angajat la stat. Vreme îndelungată angajările la stat s-au făcut într-un circuit aproape închis al cunoştinţelor sau celor care aveau acces cu prioritate la informaţie.